Utekino i Torshovparken: Ikke lett å være rusmisbruker og ikke ha penger til veterinærregningene

HUNDE-UTEKINO: Fredag 4. mai arrangeres hunde-utekino i Torshovparken FOTO: Privat

Selve kinoen er gratis, men veterinæren som samler inn penger til behandling av dyr som eies av rusmisbrukere, håper på noen donasjoner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.05.2018 kl 09:09

Sagene Avis
Sagene Avis
ANNONSE
Annonse
 

TORSHOVPARKEN: Regissør Sofia Haugan vet hvor høyt hundene til rusmisbrukere er elsket, men hun vet også hvor vanskelig det er å få råd til veterinærbehandlinger.

Derfor ønsker hun, og de andre bak filmen, å bruke den for å bidra til Caroline Holtets fond for veterinærbehandling til dyr av rusmisbrukere og vanskeligstilte.

Holtet er veterinær hos AniCura Dyreklinikk Grünerløkka og forteller at de har arrangert åpen dag de siste tre årene.

– Disse dagene er gratis for rusmisbrukere og vanskeligstilte.

Hun opprettet i etterkant av fjorårets åpen dag en spleis-konto for å kunne tilby dem som kom videre behandling – om de trengte det. Da fikk hun inn 90 000 kroner og AniCura matchet beløpet. Pengene ble satt i et fond som fram til nå har betalt for veterinærbehandling av alle de oppmøtte på åpen dag, og nye tilfeller som har kommet inn. 

Nå er fondet tomt og derfor har filmskaperne satt i gang utekinoen. Før filmen starter vil de oppfordre folk til å bidra i spleis-prosjektet. De håper denne anledningen kan bli starten på en ny kronerulling for å hjelpe dyrene som gir sine vanskeligstilte eiere så utrolig mye.

– Jeg håper folk vil donere litt, sier Holtet.

Se bildet større

ANICURA: AniCura på Grünerløkka har hatt åpen dag for dyrene til rusmisbrukere og vanskeligstilte i tre år FOTO: Privat

– Handler om forholdet til faren min

– Filmen handler om meg og forholdet til faren min som sliter med rus, sier regissør Sofia Haugan.

Haugan og faren Kjell Magne forteller i dokumentaren om deres felles kamp for å få Kjell Magne rusfri. I hjertet av denne kampen befinner det seg høyt elskede hunder, og både Haugan og faren har et stort hjerte for hunder av rusmisbrukere. De vet hvor høyt de elskes og hvor mye verdi de har for disse menneskene, og de vet også hvor vanskelig det er å ha råd til behandling, oppfølging og riktig fôr. 

– En av karakterene er hunden «Ada» – hun får en stor rolle fordi det er så vanskelig å få plass på rehabilitering med hund, forteller Haugan.

– Vi som har hund ser på dem som familiemedlemmer. Faren min og kjæresten ville ikke dra på rehabilitering uten hunden, de skulle jo være der i lang tid. Og institusjonene og NAV hjelper ikke til med utgifter til hunden. Etter at de ble ferdig på rehabiliteringen ble hunden syk, og de fant en veterinær som behandlet hunden på avbetaling, forteller hun videre.

Haugan ville ha en gratis visning av filmen, det viktigste er at folk flest får sett den, forteller hun. Hun håper også folk støtter fondet som hjelper hunder med vanskeligstilte eiere.

– Filmen har vært på kino, så det er siste sjanse til å se den nå. Jeg har tenkt på at det er mange som vil eller har behov for å se filmen, men som kanskje ikke har råd. Det syns jeg er så trist, derfor er det så fint å ha en gratis visning – da får folk som ikke har råd til å prioritere over 100 kroner til en kinobillett sett den.

Filmvisningen er fredag 4. mai klokken 21.00, i Torshovparken. Hundekinoen er gratis, men alle oppfordres til å donere valgfritt beløp til fondet.

LES OGSÅ:

Slår et slag for dyreveldferden i bydelen Klart bikkja går til tannlegen!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!