ANNONSE
Annonse

Ikke så lenge til Halloween - her oppskrift på et sunt heksebrygg!

Kutt opp. Foto: Sadie Lawler, Ekte Vare AS

Men dette heksebrygget er ikke noe tulleoppskrift. Tvert imot kan brygget ta knekken på høstens forkjølelser og andre basselusker.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.10.2017 kl 11:08

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Halloween er rett rundt hjørnet, men dette heksebrygget er ikke noe tulleoppskrift, tvert imot. Denne drinken tar knekken på alt det skumle høsten har å by på. Forkjølelserog andre basselusker. Dette er voksenversjonen, da, til de minste kan du lage en versjon med bare bittelitt chili.

Tre ganger daglig

Brygg opp denne, og drikk det minst tre ganger daglig frem til du begynner å bli helt frisk. Du kan fint ha mer vann oppi og koke opp igjen, opptil to ganger - etter det begynner du å trenge nye ingredienser for at det skal ha full effekt.

Heksebrygg

  • 2 sitroner
  • 3 chili
  • 1-2 hvitløk
  • 1 stor ingefær

Mose og koke

Kutt opp alt i biter og ha i en kjele med ca. 2 liter vann, gir det et oppkok og la det putre lenge. Mos opp alle bitene slik at de slipper mest mulig saft. Når du er klar for å drikke det, har du en sil over en kopp og siler det du skal drikke.

Resten kan bli i kjelen og fortsette å bli godt og sterkt, selv om det ikke står på komfyren. Oppbevar i kjøleskapet over natta. Dette kurerer det mestem og gir basseluskene ben å gå på!

Her kan du lese mer fra Matspalten!

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt
Høsten er tiden for slakt, og for god og varmende mat. Ingenting forener disse to tradisjoner som en god lammerett. Alle kjenner til de klassiske rettene, men vi hadde lyst på en vri denne gangen.

ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.