ANNONSE
Annonse

Kan bli flere konserter på Voldsløkka neste sommer

OSLO SOMMERTID: Marcus & Martinus og Eminem var hovedartister i 2017 og 2018. Atomic Soul har fått tillatelse til å arrangere neste år, også. Foto: Mina Haugli / DOD News Features (Creative Commons)

Enda en aktør har fått tillatelse av Oslo kommune til å arrangere konserter på Voldsløkka.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.07.2018 kl 09:55

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VOLDSLØKKA: I et notat som ble sendt fra Rina Mariann Hansen (Ap), byråd for kultur, idrett og frivilllighet, til kultur- og utdanningskomitéen i Oslo bystyre i juni, står det at flere aktører er interessert i å arrangere store konserter i Oslo. To av dem har fått tillatelse til å arrangere på Voldsløkka, dette skriver Aftenposten

Èn av aktørene er Atomic Soul, som sto bak Oslo sommertid og Eminem.

Per Osmundsvaag bekrefter at de har fått tillatelse til å være på Voldsløkka for tredje år på rad, men kan ikke si noe mer om saken.

- Det er for tidlig å si noe mer enn det nå, sier han til Aftenposten.

Reagerte på stenging av området

Hvis det blir konserter på Voldsløkka neste år vil området stenges av igjen, noe som vekket sterke reaksjoner hos naboene i år og i fjor.

I år ble området stengt av for opp- og nedrigg til Oslo Sommertid i til sammen 12 dager. Festivalen har møtt lokal motbør fordi informasjonen i forkant har vært dårlig, mener naboer. Også bydelspolitikere i Bydel Sagene stilte spørsmål ved hvorfor ikke beboerne ble hørt i forkant av at det bli gitt tillatelse til å bruke området som konsertarena.

Nabo Jørgen Brun har tidligere, både i Sagene Avis og Dagsavisen, stilt spørsmål ved prosessen i forkant av arrangementet, og det han kaller manglende informasjon.

- De har nå sperret oss inne med gjerde mot løkka. Det vil si sperret utgangen fra eiendommen vi bruker daglig - uten å informere om dette på forhånd, sa han til Sagene Avis før Oslo Sommertid i 2017.

- At det må rigges både opp og ned til en festival, forstår alle. Men er det nødvendig å stenge hele området i så mange dager, sa han videre.

Lurere å bruke områder som allerede finnes

Rina Mariann Hansen sier til Aftenposten at stengingen er en del av avveiningen.

- Men store konserter og festivaler er et ubetinget gode for byen vår. Det er lurere å bruke områder som allerede finnes, i stedet for å bygge en ny arena for konserter som brukes noen helger i året.

- Det som mest av alt er gøy, er at flere store arrangører ønsker å gjøre noe i Oslo. Oslo som kulturby blir jo bedre og bedre.

Mens to arrangører meldte interesse for Voldsløkka, kom en tredje aktør med planer om å «utvikle en ny festival på Ekeberg i 2019.» Også de har fått godkjenning fra kommunen.

LES HELE SAKEN TIL AFTENPOSTEN HER

Beboerne ved Voldsløkka har også reagert på at Oslo Sommertid "har gått fra å være familiefestival til hiphop og alkoholservering. Les mer om den saken her.

LES OGSÅ:

Hiphop-kongen inntok Voldsløkka

Lokalprofilen: Her opplever jeg en sjeldent sterkt lokalpatriotisme!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!