ANNONSE
Annonse

Kronprinsparet besøker Bydel Sagene

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit kommer til bydelen 14. mai. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kommer til Bydel Sagene 14. mai.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2018 kl 12:44

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: Det er ordfører Marianne Borgen som er offisiell vert for besøket.

– Det er veldig hyggelig at kronprinsparet kommer på besøk til Bydel Sagene. De kommer til å møte en mangfoldig bydel som har plass til alle. Vi som bor her er stolte av bydelen vår, og jeg gleder meg til å vise den fram til kronprinsparet, sier Helge Stoltenberg, leder av bydelsutvalget.

Nå jobber bydelen med å lage et interessant og variert program for kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, som skal være på besøk i tre timer, fra 10.30 til 13.30.

Kultur, frivillighet og miljø

– Vi er en spennende bydel med et rikt kulturliv, en levende frivillig sektor og et stort engasjement for lokale miljøtiltak. Norges industrielle historie startet ved Akerselva som renner gjennom bydelen, kulturperlen Hønse-Lovisas hus ligger langs elva og det er 21 parker og plasser i bydelen, skriver Bydel Sagene i en pressemelding fredag ettermiddag.

LES OGSÅ: Håper å åpne Hønse-Lovisas hus til 1. mai

Bydelen skriver videre at de har møteplasser hvor innbyggerne inviteres med for å påvirke nærmiljøet sitt på tvers av alder og kultur.

– Vi har et nyåpnet flerbrukshus som på dagtid brukes av beboere med utfordringer innen psykisk helse og rus, mens det om ettermiddagene er beboere, frivillige og organisasjoner som bruker huset til aktiviteter, leksehjelp, kurs og kulturarrangementer.

LES OGSÅ: Flerbrukshuset i Kyrre Grepps gate: Byrådslederen kom med pengegave

Oslos tettest befolkede bydel

I Bydel Sagene ligger Iladalen, Sagene, Bjølsen, Sandaker og Torshov. Bydelens totale areal er på 3,11 km2 og det bor over 43.000 mennesker her. Det gjør bydelen til den tettest befolkede i Oslo.

Fra 1998 til 2017 har befolkningen økt med 56 prosent, det er dobbelt så mye som gjennomsnittet i Oslo. Sammen med befolkningsveksten har utdanningsnivå, inntektsnivå og levealder økt.

– Samtidig er vi den bydelen med flest kommunale boliger, det gir store forskjeller i befolkningen. For å få til et best mulig nærmiljø jobber vi mye med å involvere innbyggerne slik at de kan påvirke egen hverdag og miljøet rundt seg, skriver bydelen.

Hvilke steder i bydelen synes du kronprinsparet bør besøket? Skriv inn i kommentarfeltet nedenfor!

Har besøkt bydelen før

På julaften i fjor besøkte kronprinsparet og Marius Borg Høiby Egon-restauranten på Storo Storsenter. For andre år på rad inviterte restauranten familier fra blant annet Fattighuset til en julemiddag. Butikkene på kjøpesenteret stilte med julegaver.

I oktober i fjor var Mette-Marit tilstede og foretok den offisielle åpningen av Tilbakeføringssenteret i Grefsenveien 28, som er drevet av Røde Kors. Les mer om besøket, som blant annet fant sted på Kafé Tandem, her!

I mai 2017 var kronprinsparet også innom bydelen. Da åpnet de Barnas stasjon i Biermanns gate.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!