Den historiske pølsebua

Eier og driver, Erlend Dahlbo, tok over driften av pølsebua i 2005 etter faren sin. Foto: MINA HAUGLI

Lever i beste velgående etter over 65 år i Sannergata.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Omtrent på hjørnet hvor Sannergata og Maridalsveien møtes, ligger pølsebua som har servert wienerpølser og sennep etter egen oppskrift i over 65 år.

Eier og driver, Erlend Dahlbo, forteller at han tok over driften av pølsebua i 2005, etter faren sin. Da hadde faren drevet bua siden han kjøpte den i 1979.

– Før pappa, drev de forrige eierne bua i 30 år. Og vi tror at det var noen som het Syversen som drev bua før de igjen, siden Pølsebua heter Syverkiosken, forteller Dahlbo.

Dermed kan pølsebua være langt eldre enn 68 år, men noe eksakt tall har man ikke.

Spesiallagde pølser og sennep

For sine gjester er pølsebua spesielt kjent for sin spesiallagde pølser. Det er Åkerberg Skoglunn Pølsemakeri AS som lager pølsene på oppskrift etter faren til Erlend.

– Det som gjør pølsene spesielle er at vi bruker kun naturlige ingredienser, og mye mer rent kjøtt enn i pølser du får på butikken. I tillegg trekkes pølsene i ren oksekraft med ulike krydder i, sier Dahlbo, som ikke vil røpe hvilket "gull" han krydrer kraften med.

Til pølsa kan du få hjemmelaget potetmos, rå løk, velge mellom 60 ulike sennepstyper og for sesongen: Fersk steinsopp og kantareller.

– De som først smaker pølsene våre merker stor kvalitetsforskjell, og går sjeldent tilbake til vanlige pølser. Vi har også merket at kunder blir mer kvalitetsbevisste, som for eksempel ønsker å kjøpe et kilo av våre pølser til barnebursdagen, forteller eieren.

Pølser for alle

Dahlbo ønsker at alle skal kunne få kjøpe pølser hos ham, uavhengig om man er skoleelev eller voksen i full jobb.

– Vi har lagt oss på et prisnivå sånn at alle skal kunne få kjøpe kvalitetspølser hos oss, sier Dahlbo.

En pølse i lompe koster 23 kroner, og kilosprisen ligger på 120 kroner.

En av Oslos siste pølsebuer

På 1980- tallet var det flere titalls pølseboder rundt omkring i Oslo. Nå er Syverkiosken en av de siste gjenlevende av sitt slag.

– Dette er en slags kulturinnstans, og en del av Oslos historie. Kundene setter pris på oss, og det er så hyggelig å jobbe at jeg nesten ikke ser på det som en jobb, sier Dahlbo.

Som legger til:

– Så og si hver dag er det noen innom som takker oss for at vi er til. Dette er en veldig hyggelig jobb, avslutter Dahlbo.

LES OGSÅ:

Iver Olsen: – En staselig mann, som kanskje fortsatt vokter huset?

Vannvokterens bolig

Blystadranet: Fru Alvilde Brustad (71) brutalt slått ned, og fraranet lønningene

Direktørboligen går nye veier

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...