Lokalprofilen: Hun fant en perle av et lite dukkehus

HAGEIDYLL: Ellen Horn har flyttet til Sagene, i et "dukkehus" med hage og epletrær FOTO: Privat

Da var det bare en ting å gjøre for skuespilleren. – Flytting er helvetes forgård, men lykken er å komme på plass, sier Ellen Horn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.04.2018 kl 09:28

Sagene Avis
Sagene Avis
ANNONSE
Annonse
 

FAKTA

Navn: Ellen Horn
Alder: 67
Yrke: Skuespiller på Nationaltheatret og kunstnerisk leder på Peer Gynt AS på Gålå
Bosted: Maridalsveien på Sagene
Sivilstatus/barn: Gift med jazzmusiker Jon Christensen - mor til to voksne døtre og én stedatter og bestemor til 6 flotte barnebarn og 4 bonus-barnebarn

LOKALPROFILEN: Dette er en spalte der vi stiller faste spørsmål til lokalbeboere/-profiler som er aktuelle eller utmerker seg på en eller annen måte.

Tidligere kulturminister og skuespiller Ellen Horn er i disse dager aktuell med skuespillet ANIARA på Torshovteatret. Skuespillet er basert på nobelprisvinner Harry Martinsons dikt med samme navn fra 1956.

På søndager ser vi Horn i TVNorges humorprogram "Neste sommer", sammen med blant andre Trond Fausa Aurvåg, Janne Formoe, Eivind Sander og Pia Tjelta.

– Hva opptar deg mest om dagen?

– Jeg har alltid mange jern i ilden og har nettopp hatt première på ANIARA på Torshovteatret, men flytting fra Frogner til Sagene har nok vært mitt mest altoppslukende prosjekt det siste året. Flytting er helvetes forgård, men lykken er å komme på plass. Da er alt strevet glemt!

– Hva er ditt favorittsted i nærmiljøet?

– Jeg er veldig betatt av Vøienvolden gård, og hagen vår som grenser rett inntil grøntområdet utenfor der - hvor folk i nabolaget dyrker grønnsaker. Og så er jeg så glad i trær! Vi har fått et av Oslos eldste og største epletrær med på kjøpet.

– Hva brakte deg til denne delen av byen?

– Jeg har jobbet mye på Torshov og mannen min er vokst opp på Grünerløkka, og jeg har alltid vært glad i gamle hus og drømt om å bo i et selv. Da denne perlen av et lite dukkehus dukket opp til salgs og vi fant ut at vi kunne innrette en generasjonsbolig her, var det bare å slå til!

– Hva klarer du deg ikke uten i hverdagen?

– Strikketøy og sykkel.

– Hva bør lokalpolitikerne i din bydel ta tak i?

– Alt starter med barna våre, politikerne må sørge for skikkelig bemanning og gode forhold i barnehagene. De bør også støtte opp om alt som kan styrke det flotte kulturlivet på Sagene - som gir glede i hverdagen og styrker samhold og livskvalitet.

LES OGSÅ:
– Det perfekte supplement hvis du ikke har hage
Nå vil Raades Hagekafé selge sveler hele uka
Lokalprofilen: Få på plass Sagene bad!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord