Mammaene tar tak i jula

Fra venstre: Driftige mammaer som inviterer til juleaktiviteter, Rama, Safie og Mehwish. FOTO: BYDEL SAGENE

Der andre tar julefri, stiller mange Torshov- og Sandaker-mammaer opp, og inviterer til julemoro for barn- og unge, men også med foreldre. Og ikke minst skal de ha en stor damefest.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.12.2017 kl 14:44

Sagene Avis
Sagene Avis
Se bildet større

Arrangementskomiteen for juleaktiviteter på Torshov og Sandaker: Fra venstre Rama Jama, Mohammad Reza Rezaee, leder bo- og nærmiljøteamene i Bydel Sagene, Safia Mohammed, Saida Mehwish, og Espen Lindholm-Larsen, leder av Torshovdalen Aktivitetshus. FOTO: BYDEL SAGENE

TORSHOV: Ingen grunn til å ligge på sofaen foran TV-en i jula, for barn- og unge i Torshovområdet. Juletid trenger ikke bety at det ikke er noe å finne på, bortsett fra å spise, kanskje gå i juleselskap, og ikke minst å julekjede seg.

De fleste har tatt fri fra jobb og juleferie, mammaene på Torshov - og også fra Sandaker - holder julehjulene igang, og inviterer til forskjellige aktiviteter for barn og unge i området, for barn fra barnehagealder og opp til 15 år, men også for foreldrene. For det er viktig at barna har en voksenperson med seg, som har hovedansvaret.

Starter fredag kveld

I dag, fredag er det blant annet juleverksted, i Kyrre Greppsgate 32, i bydelens nye flerbrukshus, fra klokken 18.30. Det blir kinodag, julefest, forskjellige inne- og uteaktiviteter, besøk til Eventyrfabrikken, bowling, men også en stor damefesten.

– Vi gjør dette fordi det er mange familier som ikke har mulighet til å arrangere egne aktiviteter, eller har stor leilighet å invitere andre barn og unge til. Det er virkelig et behov for å ha noe å gå til, ha alternativer og noe å gjøre sammen med andre barn- og unge, forteller en av mammaene, Rama.

HER KAN DU KLIKKE DEG INN PÅ FACEBOOKSIDEN TIL TORSHOV AKTIVITETSHUS OG SE OVERSIKTEN OVER ALLE AKTIVITETENE I JULA

Mange mødre

Og det handler om titalls mammaer i området, som vil bidra.

– Vi er jo også veldig opptatt av inkludering og integrering. Frivillig arbeid er en flott måte å bli kjent, være sosial og lage nettverk. For eksempel i går satt vi åtte damer sammen, med forskjellige etnisk bakgrunn, og planla hvordan vi skal gjennomføre jula med aktiviteter, forteller Rama videre.

Og ikke minst gleder de seg til den store damefesten, 30. desember.

– Jeg tror vi blir nærmere 100 damer på fest. Det blir moro, og det blir en god blanding med opprinnelse fra mange forskjellige land, sier hun.

Initiativ

Juleaktivitetene på Torshov er støttet av NAV bomiljøtjenesten. Torshovdalen aktivitetshus står for tilrettelegging og støtter også arbeidet. Tiltakene er finansiert av bomiljømidler fra Velferdsetaten i Oslo kommune.

Leder av bo- og nærmiljøteamet i Bydel Sagene, Reza Rezaee, forteller at det er første gang det blir dratt igang et så stort frivillig arrangement, gjennom så mange dager, for barn- og unge.

– Disse mammaene har en ting felles, de tar initiativ, organiserer og gjennomfører aktiviteter for barn og ungdom på Torshov og Sandaker. De har jo selv barn i området, så det handler jo også om egne barns ve og vel, sier Reeza.

Han fortsetter.

– De er opptatt av at nabolaget og bomiljøet skal være trygt og trivelig for alle, særlig for barn og ungdom. De kommer ikke bare med initiativ, men de samarbeider også med bydelen om gjennomføringen av aktivitetene.

HER KAN DU KLIKKE DEG INN PÅ FACEBOOKSIDEN TIL TORSHOV AKTIVITETSHUS OG SE OVERSIKTEN OVER ALLE AKTIVITETENE I JULA

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse