ANNONSE
Annonse

Mats måtte steppe inn som stortingspolitiker-vikar

Mats Kirkebirkeland, leder av Sagene Høyre, på talerstolen som vikar for Høyre på Stortinget. Foto: HØYRE/PRIVAT

– Men nye oppdrag på Stortinget frister definitivt, sier leder i Sagene Høyre, Mats Kirkebirkeland, som også rakk en opptreden på talerstolen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2018 kl 12:35

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: Leder i Sagene Høyre, Mats Kirkebirkeland, har vært stortingsrepresentant hele denne uken. Han har vært vararepresentant for Heidi Nordby Lunde, som har vært på utenlandsoppdrag i Brussel.

Mats har blant annet holdt innlegg fra Stortingets talerstol og vært i komitèmøter.

– Spennende og lærerikt

– Det var veldig ærefullt, men samtidig spennende og lærerikt. Jeg ble mer eller mindre kastet ut i det, uten forberedelser. Jeg fikk beskjed om at jeg skulle inn som vara for to uker siden. Jeg fikk ikke tilgang til sakspapirene før jeg kom samme dag, så det ble mye å lese seg opp på - på kort tid, sier han.

Arbeidslivskriminalitet

Og Mats var også på talerstolen på Stortinget.

– Jeg snakket om arbeidslivskriminalitet, noe som engasjerer meg veldig. Jeg har tidligere jobbet som ufaglært murer, da fikk jeg innsikt i og hørte mye om problemstillingen, selv om firmaet jeg jobbet i var helt ryddig. Problemet med arbeidslivskriminalitet har økt siste årene, også blitt internasjonalisert, og det er mer vanskelig å ta de som bryter loven. Det er viktig med tverrpolitisk enighet om at dette må vi bruke ressurser, tid og krefter på å bekjempe.

Hvordan var det å stå på Stortingets talerstol?

– Jeg var nok nervøs før jeg skulle opp på talerstolen - statsministeren satt også i salen. Ute av deg selvopplevelse hele greia. Litt annerledes å snakke i bydelsutvalget i Bydel Sagene, men morsomt å gå på den talerstolen også. Men nye oppdrag på Stortinget frister definitivt!

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!