ANNONSE
Annonse

Nå blir det utekino i Bydel Sagene

Her fra SiOs friluftskino på Kringsjå Studentby, 2. september i fjor. Nå blir det utekino i Bydel Sagene også. Foto: UNNI IRMELIN KVAM/SIO

– Vi følger opp det de unge ønsker seg, men jeg gleder meg også til første forestilling, forteller bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 19.04.2018 kl 21:26

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: I november 2017 ble Ungdommens Bydelsutvalgsmøte avholdt - her kan du lese om møtet i tidligere sak i Sagene Avis.

LES OGSÅ: Bydelen støtter Ringnes' pubplaner

En av de fem prioriterte sakene som ungdommen ønsker seg i bydelen, er utekino.

– Nå følger vi opp det de unge ønsker seg. I bydelsutvalgsmøtet neste torsdag - 26. april - kommer saken opp, og det vil bli bevilget 50.000 kroner til å realisere utekino i Bydel Sagene. Det er viktig for oss å ta unge mennesker på alvor. Dette var en av fem prioriterte saker som de unge i bydelen ønsket seg. Jeg er glad for at vi nå får dette på plass, forteller bydelsutvalgsleder og Ap-politiker Helge Stoltenberg.

Forslaget om 50.000 kroner til utekino er bakt inn i budsjettet, hvor flertallet Ap, SV, Rødt og MDG ble enige i forkant av budsjettbehandlingen om å sette av 800.000 kroner til ungdomstiltak. I kveld forteller Stoltenberg at pengene til utekino ble enstemmig vedtatt i bydelsutvalgets Kultur-, velferd-, oppvekst- og familiekomité.

Bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap). Foto: ARKIV SAGENE AVIS

Hvor?

Men hvor i bydelen det blir første utekino og forestilling, er fortsatt uklart. Også dato.

– Bydelsadministrasjonen jobber med dette. Det er første gangen bydelen skal gjøre noe slikt, og det er utfordrende. Det er noen utfordringer i forhold til for eksempel teknisk kompetanse, hvor og hva er mest hensiktsmessig? Men jeg har stor tro på at administrasjonen og bydelen får til dette, slik at vi allerede i sommer kan nyte utekino, sier Stoltenberg videre.

Kan bli årlig

Ungdommens Bydelsutvalgsmøte ønsket at utekino skulle bli et årlig arrangement, men foreløpig er det kun satt av penger til årets utekino.

– Dette blir så spennende og jeg gleder meg også til første forestilling. Jeg håper det blir vellykket og jeg er ikke fremmed for at vi også fremover vil sette av penger slik at dette blir en årlig tradisjon, avslutter Stoltenberg.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!