– Når en brann oppstår, kan dette oppleves som veldig dramatisk!

FOTO: Oslo brann- og redningsetat

Sier Maria Langtjernet Velten i Brann- og redningsetaten, som nå inviterer beboerne til stort møte, i etterkant av brannen som oppsto i Toftes gate for kort tid siden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.02.2018 kl 16:20

Sagene Avis
Sagene Avis
ANNONSE
Annonse
 

SAGENE: Møtet holdes i Ringnes Festsal i Thorvald Meyers gate 2A, torsdag 15. februar fra 18.00-19.00.

Les om den aktuelle brannen her

– Vi ønsker å avholde et informasjonsmøte for naboene tilknyttet til Toftes gate 19 B, fordi vi vet at når en brann oppstår kan dette oppleves som veldig dramatisk for de som blir berørt, sier Maria Langtjernet Velten, saksbehandler i Brann- og redningsetaten.

– Vil vise at vi bryr oss

Å bli evakuert fra hjemmet sitt, oppleve røyk eller se flammer, kan være skremmende. I tillegg vet Brann- og redningsetaten at det kan virke overveldende når de, sammen med de andre nødetatene, kommer med mange mannskapsbiler og blålys.

– Vi tenker at en slik opplevelse kan føre til både spørsmål og mange følelser. Vi ønsker derfor å vise at vi bryr oss, sier hun.

– Vi som nødetat er ikke kun til stede for å slukke brann, vi skal også ivareta menneskene som er blitt berørt. Informasjonsmøte er i så måte et tiltak som vi håper kan bidra til at de som var til stede får god informasjon og svar på eventuelle spørsmål som kan ha dukket opp. Dette håper vi kan bidra til å trygge og ivareta de involverte – og ikke minst hindre at nye tilfeller oppstår.
 
I møtet vil de først fortelle om innsatsen som ble gjort for å slukke brannen. Om hva som skjer fra 110-sentralen får meldingen om brann og frem til brannen er slukket. I tillegg til en
forebyggende del hvor de går igjennom hvor viktig det er med tidlig varsling, at man har røykvarslere som fungerer og at disse er plassert slik at man hører dem i alle rom.

Videre vil de fortelle om hvor farlig brannrøyken er – at denne inneholder giftige gasser som kan føre til at man segner om og blir kvalt som følge av oksygenmangel.

– De som kommer vil få en del informasjon om tiltak man selv kan gjøre for å unngå at det oppstår en brann i egen bolig.
 
– Vi avslutter møtet med å snakke om hvor viktig det er å bry seg om hverandre. Vi vet at de fleste som omkommer i brann tilhører det vi kaller utsatte grupper. Dette er mennesker som har vanskelig for å forebygge brann, oppdage brann, varsle og eller slukke brann, og evakuere ved egen hjelp. Hvis vi skal få hjulpet disse menneskene og sørge for at disse ikke omkommer i brann,  er vi avhengige av hjelp fra alle.

Imponert over nødetatene

Styreleder i Ringnes Park Vest Sameie, Marianne Husum, er imponert over nødetatene. Hun syns det er fantastisk bra at de har denne type møter etter en slik alvorlig hendelse.

– Jeg var veldig imponert over nødetatene den dagen. Det var folk fra sosialtjenesten der – i tilfelle noen mistet boligen sin, og mye brannvesen, ambulanser og politi. 
 
Hun forteller også at de ennå ikke vet brannårsak, men at det spredte seg veldig bredt.

– Brannen startet i en restaurant, noe som er alvorlig nok, men problemet er at det spredte seg via ventilasjonssystemet vårt. Sånn kan vi ikke ha det, sier hun og fortsetter:

 – Det var flaks i uflaks, hvis man kan si det, at det ikke ble noen personskader. Dette var en svært alvorlig hendelse – vi må snu på hver stein for å finne ut av hvordan vi kan sikre oss bedre. Nå så vi virkelig hvor viktig det er at alt er i orden ved en evakuering av så mange mennesker.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!