ANNONSE
Annonse

Neste bot: 95.000 kroner

Foto: MINA HAUGLI

Kommunen truer med bøter på opp mot 100.000 kroner, hvis ikke eieren får fingeren ut og gjør noe med eiendommen som står og forfaller.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2018 kl 15:17

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: I flere år har den en gang så staselige direktørboligen for Bjølsen Valsemølle fra 1902 vært et trist skue.

I 2014 kom en første bekymringsmelding om eiendommen i Treschows gate som er regulert til spesialområde bevaring.

«Ytterveggene er preget av store fuktskader med avskallet puss og taket er delvis overdekket med plast. Slik vi ser det er eiendommen i en slik forfatning at det strider mot gjeldende regulering,» står det i brevet fra Byantikvaren til Plan- og bygningsetaten.

Litt over en måned senere kommer det første varselet om bøter til eier av eiendommen, og det ble bedt om en redegjørelse for hvilke tiltak som skulle gjøres for å utbedre påpekte forhold. Uttalelsesfristen ble satt til 10.09.2014.

Siden har Plan- og bygningsetaten aldri hørt noe fra eier.

Nå er neste frist for å starte vedlikehold på eiendommen satt til 28. februar. Hvis ikke noe blir gjort, tilfaller eier en bot på 95.000 kroner.

Fortsetter å forfalle

Plan- og bygningsetaten har ved flere anledninger vært på eiendommen for besiktigelse, og de har observert at ingenting har skjedd.

– Dette er en svært trist og langvarig sak, og vi synes det er leit at denne eiendommen forfaller på denne måten. Vi har fulgt opp saken tett, og brukt våre virkemidler i form av tvangsmulkt, sier kommunikasjonsdirektør i Plan- og bygningsetaten, Trude Isaksen, til Sagene Avis.

I tillegg til pålegg om vedlikehold, ga kommunen i 2016 eier pålegg om en opprydning av tomta.

«Det står flere gamle avskiltede biler og en god del skrot og søppel henslengt på eiendommen. Forholdene på tomta fremstår som uryddig og skjemmende,» står det i brevet.

Eiendommen engasjerer

I tillegg til bekymringsmelding fra Byantikvaren og Bymiljøetaten, har flere privatpersoner, naboer og organisasjoner vist sitt engasjement overfor eiendommen.

– Når blir dette tidligere flotte huset med stor arkitektonisk verdi reddet fra videre forfall? spør en.

En nabo skriver til kommunen at de ofte har sett folk sove på baksiden av huset, og de lurer på hvem som eier huset og hva som skal gjøres med huset og området rundt.

– Vi skjønner godt at naboer og andre engasjerer seg i en slik sak. Vi setter generelt pris på at publikum melder fra til oss om slike saker, avslutter Isaksen.

Sagene Avis har ikke lyktes å få noe svar på våre henvendelser fra eier.

LES OGSÅ:

Villa Biermann – «en av Oslo østkants mest herskapelige eiendommer»

Barn trenger å få vite at de har rettigheter

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!