ANNONSE
Annonse

Heldige elever får servert skolefrokost

SERVERER: Louis Migel Guldbrandsen (14) er ansvarlig for å dele ut maten til klasserommene. Foto: Janina Lauritsen

Da frister ikke bollene fra matbutikken like mye. Nå kan ordningen bli utvidet til å gjelde flere skoler.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2017 kl 09:30

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BJØLSEN SKOLE: I 2017 bevilget Bydel Sagene 500.000 kroner til skolefrokost, til Bjølsen skole og Nordpolen skole, med halvparten av beløpet på hver av skolene.

I forbindelse med bydelsdirektørens forslag til budsjett for 2018, så har det vært diskusjoner og vurderinger om ordningen bør utvides til også å gjelder flere skoler.

Enige om utvidelse av ordningen

Bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap) forteller nå i forkant av lokalpolitikerenes endelige behandling av bydelsbudsjettet til torsdag 14. desember, at det er flertall og enighet om å inkludere flere skoler med skolefrokost.

– Vi setter av 200.000 kroner til en oppstart av skolefrokost på Sagene og Lilleborg skoler i 2018. Planen er å øke dette i 2019, slik at alle de fire grunnskolene får like mye, forteller Stoltenberg.

LES OGSÅ: Snart har 50.000 lest psykologens klare juleråd!

Venstre vil ha mer penger

Venstre ved Alva Eide, kommenterer til saken at de vil foreslå å bevilge mer penger - 400.000 kroner.

– Så det kan bli et fullverdig frokosttilbud i 2018 også for Sagene og Lilleborg skoler, sier Eide.

Forslagene skal som nevnt behandles til torsdag, i bydelens budsjettmøte.

Fernanda Nissen

Når det gjelder Fernanda Nissen skole, på grensen mellom Nordre Aker og Bydel Sagene, men med tilhørighet i sistnevnte, så forteller bydelutvalgsleder Helge Stoltenberg at den skolen står på planen for eventuell skolefrokost i 2019.

Veldig fornøyde elever

Hasina Abdalla (14) og Thale Ryste (14) i klasse 9A på Bjølsen skole, er storfornøyd med å bli servert skolefrokost fire dager i uken.

– De fleste av elevene tar ikke med lunsj, da er det fort gjort å dra på butikken i stedet. Mye bedre med et tilbud med sunne brødskiver enn de bollene fra butikken, sier de.

Det er syvende til tiende trinn som får servert skolefrokost klokken 10.15 fra tirsdag til fredag.

Jentene forteller at mange ikke tar seg bryet med å lage matpakke selv, og at foreldrene har sluttet å lage til dem. Mange får ukelønn, men de pengene er det fort gjort å bruke opp.

– Da hadde vi stått der uten penger og mat.

– Kan påvirke prestasjonene

Elevene får servert blant annet brødskiver med hvitost og kalkun. Brødskivene smøres hos Nordpolen Industrier, fraktet til skolen og servert i klasserommene.

– Elevrådet jobber med å få mer variert mat, vi vil ha flere typer pålegg, forteller de videre.

Lærer i 9A, Jørgen Trædal Haukeland, legger til:

– Det er bra at maten blir servert, da blir det mer inkluderende. Og det at de får skolefrokost kan påvirke skoleprestasjonene siden de spiser ordentlig mat.

Elevene mener at butikkbesøkene nå har gått ned.

– Butikkbruken har gått ned, elevene blir mette nok etter frokosten. Folk sparer penger på det, de gidder ikke å stå i køen på butikken når de allerede har spist, avslutter niendeklassingene.

LES OGSÅ: