ANNONSE
Annonse

Opphever vanningsforbudet i Oslo

Dette er igjen lov – men med restriksjoner. Foto: EME / Pixabay

Oslo kommune opphever hagevanningsforbud – innfører datovanning med tidsbegrensing istedenfor.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.06.2018 kl 19:17

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Tirsdag 26. juni innførte Oslo kommune forbud mot hagevanning med slange og spredere på grunn av tørke og mangel på CO2 i vannbehandlingsanleggene.

Har nok CO2

Torsdag 28. juni melder Oslo kommune at de har nå fått nok CO2 til å oppheve hagevanningsforbudet.

– Situasjonen er fremdeles ikke tilfredsstillende. For å dempe vannforbruket innfører kommunen derfor datovanning med tidsbegrensing fra og med i dag (28. juni, red.anm) klokken 21:00, skriver Vann- og avløpsetaten i en pressemelding.

Datovanning med tidsbegrensing innebærer følgende regler:

  • Husstander med adresser som har oddetallsnummer (eksempel 1-3-5 osv.) tillates å vanne på oddetallsdatoer mellom klokken 21:00 og 23:00.
  • Husstander med adresser som har partallsnummer (eksempel 2-4-6 osv.) tillates å vanne på partallsdatoer mellom klokken 21:00 og 23:00.

Datovanningen gjelder all vanning av hager med spreder og/eller vannslange. Det er fremdeles tillat å vanne med vannkanne til alle tider.

Alle husstander i Oslo vil bli varslet på SMS om at datovanning innføres.

– Vi vil takke innbyggerne i Oslo for at de har tatt ansvar og overholdt hagevanningsforbudet. Vi ser at vannforbruket har gått ned under forbudet og det har hjulpet oss med å sikre byens vannforsyning, sier fungerende avdelingsdirektør Frode Hult, i Vann- og avløpsetaten, i pressemeldingen.

Han understreker at det fremdeles er viktig å være bevisst på eget vannforbruk, og at innbyggerne kan følge utviklingen på Oslo kommunes hjemmesider.

LES OGSÅ: Dømt til 18 års fengsel for ti år gammelt Torshov-drap

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!