Oslo Ap har vedtatt at Sagene bad skal gjenåpnes

Gjenåpning av Sagene bad ble vedtatt på Oslo Arbeiderpartis årsmøte i helgen. Jørgen Foss var en av forslagsstillerne. FOTO: Aslaug Holm (Redd Sagene Bad) / Karl Andreas Kjelstrup

I helgen holdt Oslo Arbeiderparti årsmøte. De lokale Ap-erne Helge Stoltenberg og Jørgen Foss la et helt eget badeforslag på årsmøtebordet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.03.2018 kl 09:39

Sagene Avis
Sagene Avis
ANNONSE
Annonse
 

SAGENE: Det har vært årsmøte i Oslo Arbeiderparti, i helgen. Og Sagene Folkebad ble tema og votert over.

– Ja, nå har årsmøtet i Oslo Arbeiderparti vedtatt at Sagene Folkebad skal gjenåpnes i denne bystyreperioden. Den første voteringen endte 116 for og 116 mot. Etter ny votering fikk forslaget knappest mulig flertall, forteller Jørgen Foss, fra Sagene Arbeiderparti.

Vedtaket lyder:

«Oslo Arbeiderparti vil at Sagene Folkebad gjenåpnes enten i offentlig, privat eller ideell regi i løpet av denne bystyreperioden.»

Helge Stoltenberg og Jørgen Foss, fra Sagene og Torshov Arbeidersamfunn, er forslagsstillerne.

Lang historie

Sagene Folkebad ble oppført i år 1900 og er landets nest eldste svømmehall. Badet ble stengt av det borgerlige byrådet i år 2000 og solgt til private eiere for ti år siden. Badet er senere solgt til nye eiere for et par år siden og det er pågått forhandlinger mellom Utdanningsetaten og eiere for å finne en leieavtale for skoleundervisning. Dette har ikke ført frem.

– For svakt

– I byrådserklæringen står det følgende: «Videreføre dialogen med eierne av Sagene bad for å sørge for at badet blir gjenåpnet.» Byrådet har levert på utrolig mange områder når det gjelder anlegg i bydel Sagene, bare se på Voldsløkka. Men når det kommer til Sagene bad har vi vært redde for at det som står i byrådserklæringen er for svakt. Dette vedtaket som nå er vedtatt kan ikke misforstås, understreker Foss.

Han håper at folk i bydelen snart kan ta på badeshortsen igjen og svømme i Sagene bad. Foss uttrykker også sin skuffelse over at nåværende eiere ikke har vist mer vilje til å møte kommunen i forhandlingene.

LES OGSÅ: Lokalprofil Johan Golden: – Få på plass Sagene bad!

– Store forventninger

– Jeg forventer at de nå setter bydelens innbyggere foran egen lommebok. Arbeiderpartiet har siden salget stått i spissen for gjenåpning av badet slik at barn, unge, voksne og eldre skal kunne bruke folkebadet. Nå har vi kommet inn i siste del av denne bystyreperioden og det er store forventninger til gjenåpning av badet.

– Et enstemmig Idrettens Samarbeidsutvalg mener at dette er det viktigste anlegget å få på plass i bydel Sagene, og et enstemmig bydelsutvalg ber om at badet må snarest åpne for bydelens innbyggere, oppsummerer Foss.

LES OGSÅ: Badeplanene på Sagene er på ingen måte lagt på is

Mange skoler ikke langt unna

Han vil også gjerne presisere at badet er geografisk godt plassert for svømmeundervisning med kort avstand til flere skoler: Bjølsen skole, Sagene skole, Lilleborg skole, Fernanda Nissen skole, Grünerløkka skole, Nordpolen skole, den nye, planlagte skolen på Voldsløkka og en mulig ny skole ved Lilleborg fabrikker.

Sagene Avis har også tidligere i år skrevet om situasjonen rundt Sagene bad. Det mangler en avtale mellom Oslo kommune og eierne.

– Vi opplever at vi har en god dialog med Oslo kommune i denne saken, og vi forstår godt at kommunen vil holde seg til den tinglyste avtalen. Samtidig skulle vi selvsagt ønske at de hadde kommet oss litt mer i møte i denne saken. Et åpent bad på Sagene vil jo komme hele Sagene bydel til gode, sa Terje Folge, en av eierne av badet i januar i år. HER KAN DU LESE HELE SAKEN.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!