Pengedryss til mye forskjellig frivillighet i Bydel Sagene

Torshovkorpset mottar også pengestøtte fra Bydel Sagene, 21.000 kroner. Her foreviget etter to hele dager på seminar, med intensiv finpussing og høy stemning i forkant av storkonsert med KORK, i anledning Torshovkorpsets 45-årsjubileum. FOTO: TORSHOVKORPSET

– Jeg er stolt av at bydelen har et så variert tilbud, kommenterer Jørgen Foss (Ap). Se hvem som får pengestøtte her.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.03.2018 kl 11:50

Sagene Avis
Sagene Avis
ANNONSE
Annonse
 

SAGENE:Tirsdag denne uka delte Sagene bydelsutvalgs kultur, velferd, oppvekst- og familiekomite ut 1.5 millioner kroner til frivillig aktivitet i Bydel Sagene.

Det deles ut penger til rundt 40 forskjellige organisasjoner. Alt fra 7.000 kroner til Sagene Veterankorps til 70.000 kroner til De norske lenker.

– Rik og variert frivillig sektor

Sagene Arbeiderparti oppsummerer komitebehandlingen og vedtakene slik:

– Bydelsutvalget har vært opptatt av at vi skal ha en rik og variert frivillig sektor i vår bydel. Dette fordi det betyr mye for mange. Det skaper samhold, engasjement og glede. Vi pleier å si at det er den frivillige delen som skaper liv mellom husene i bydelen, forteller partikollegaer Jørgen Foss og Helge Stoltenberg til Sagene Avis, og at Kultur, velferd, oppvekst- og familiekomiteen er delegert av bydelsutvalget til å fordele frivillighetspengene .

Frivillig aktivitet innen helse og sosial feltet får mest penger, nesten 400.000 kroner. Pengene skal benyttes til oppstart av et frivillig kor ved Akerselva sykehjem, til frivilligsentralene, til De norske Lenker og til drift av koret Dagsangerne.

– Det er masse helse og mye sosialt i det å drive med frivillig arbeid. De tiltakene som vi støtter innen helse og sosial. er med på å aktivisere unge og gamle. De er med på å gi veldig mange mennesker et bedre liv. Begge våre frivilligsentraler gjør et kjempeflott arbeid og de betyr mye for veldig mange mennesker i vår bydel, supplerer partikollega Helge Stoltenberg.

Se bildet større

Helge Stoltenberg (Ap) og også leder av Sagene bydelsutvalg. FOTO: ARKIV SAGENE AVIS

400.000 til barn og unge

Foss og Stoltenberg oppsummerer videre fra komitebehandlingen, nesten 400.000 skal styrke kulturtiltak for barn og unge.

– Her gis det penger til alle skolemusikkorpsene i bydelen, til strykeorkester, til drill, til Cirkus Xanti for at de skal kunne arrangere UngCirk, til Det Andre Teateret slik at de kan arrangere workshops, kurs og forestillinger for barn og unge og Bjølsen skolekor.

-Det at barn og unge har noe å fylle fritiden sin med, er viktig. Det handler om å gjøre ting i fellesskap, skap ting og det å lære seg å ta hensyn til andre. Men det handler også om å mestre og lære seg nye ting. Jeg er stolt av at vi i bydelen har et så variert tilbud, legger Foss til.

Se bildet større

Jørgen Foss (Ap). FOTO: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/SAGENE AVIS

Innvandrerorganisasjoner og integreringstiltak

Videre fra komitebehandlingen går det frem at innvandrerorganisasjoner og integreringstiltak får litt over 300.000 kroner. Her får Sagene internasjonale- og flerkulturelle frivilligsentral hele 100.000 kroner. Det samme får Sagene kultur- og aktivitetssenter og Sagene somaliske foreldregruppe får også nesten 100.000 kroner. Men også Norges Aserbjadsjanske ungdomsforening og Sagenedamenes interkulturelle treffgruppe mottar frivillighetsmidler.

– Integrering og det å bli kjent på tvers av kulturer er for en bydel som Sagene helt vesentlig. Skal vi bli kjent og kunne bygge ned stengsler må vi treffes, og disse organisasjonene er med på nettopp dette. Vi er glade for at vi har organisasjoner innen frivilligfeltet som jobber med dette.

Til voksne

Frivillige organisasjoner innen kultur for voksne mottar i overkant av 260.000 kroner. Voksenkorps og kor mottar også pengestøtte. Men også historielaget, Arbeidermuseets venner, fortidsminne-foreningen og Torshov kunst og kulturforening får støtte.

– Mange voksne finner veldig mye glede i å ha noe å gjøre på fritiden. Gammel kunnskap holdes vedlike og ny kunnskap erverves. Men det å treffe andre med samme interesse gir også mye glede, samhold og fellesskap, videre ifølge Ap.

Ellers gis det støtte til Torshovkorpset, Torshov Bob-team og Hjemmets kolonihager, slik at de kan arrangere åpen hagefest. Begge menighetene får også støtte fra bydelen til kultur- og fritidsaktiviteter.

– Mange og varierte organisasjoner som driver med frivillig arbeid betyr mye for mange. Derfor er det viktig og riktig av Bydel Sagene at vi har et høyt nivå på våre frivillighetsmidler. Og for oss i Arbeiderpartiet vil det alltid være et mål å øke disse midlene hvert år, avslutter Foss og Stoltenberg.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!