ANNONSE
Annonse

Pizzaautomat skal redusere antallet brannutrykninger

SULTEN?: Her kan du få pizza på 4 minutter. Foto: Janina Lauritsen

Plutselig kommer pizza-lysten – og da er det greit at det ikke trenger å ta lenger tid enn fire minutter før du får en rykende varm pizza. Men smaker automat-pizza godt?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2018 kl 08:38

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BJØLSEN: Utenfor Bjølsenhallen står det en stor automat. På den står det pizza24.no og den lover to varme pizzaer på fire minutter. Vi i Sagene Avis ble veldig nysgjerrige, og vi må innrømme at vi ble litt skeptiske også, da vi så den. For hvordan lages egentlig automat-pizza?

– Pizzaene er bakt i Lyon i Frankrike. Dette er ordentlig pizza laget i ordentlig pizzaovn etter familieoppskriften til en liten familiebedrift, sier Elling Ånneland i pizza24.no.

Varmes opp i induksjonsovn

Så fraktes de i fryst tilstand til Norge og videre inn i pizzaautomaten. Der ligger de i et kjølekammer i kjøleskapstemperatur til det kommer en kunde – der kan de ligge inntil fire døgn. Når kunden har betalt, fraktes pizzaen over i en induksjonsovn som varmer den opp i løpet av fire minutter. Du kan velge om du vil kjøpe én eller to om gangen.

– Den varmes altså ikke opp i en mikrobølgeovn, som noen folk tror, sier Ånneland og påpeker at de får alarm hvis kjøleskapstemperaturen er feil. Mattilsynet har også godkjent automaten.

Automaten byr på to typer pizzaer: Capricciosa med tomatsaus, emmentaler-ost, skinke, sopp og grønn paprika, og Spaniolo med tomatsaus, emmentaler-ost, merguez-pølse og grønn paprika. Pizzaene er 30 cm i diameter og er ca. 450 gram.

– I desember hadde vi smaksprøver og folk likte pizzaene. De sa de tenkte «kan dette være bra?» men så ble det heller «oi! dette var smakfullt» sier Ånneland fornøyd.

– Etter å ha vært i Frankrike og spist pizzaen, ble vi overrasket over hvor god pizzaen fra automaten er.

Så hvordan smaker det, da?

Sagene Avis fikk kun kjøpt Capricciosa da vi tok turen til automaten, Spaniolo var utsolgt.

Pizzaen kommer ut av maskinen i en aluminiumsform som igjen ligger i en pappeske. Den er delvis skåret opp i fire stykker, har tynn bunn med mye fyll og ser frisk og fin ut. Men hvordan smaker nå dette, da?

Her er redaksjonens umiddelbare reaksjoner:

– Jeg får litt mikrobølgeovn-følelse.

– Jeg er positivt overrasket, men det er ikke den største matopplevelsen. Likevel er det imponerende nok siden den kom ut av en automat.

– Pizzaen er veldig seig (Her må vi ta litt hensyn til at pizzaen ble ganske kald på vei til kontoret, den er nok best rykende varm).

Til tross for at brødet vat litt seigt, ble vi positivt overrasket. Det er et morsomt konsept, men vi er enige i at 120 kroner er litt for dyrt til at det frister til gjentakelse – spesielt med tanke på at dette er en porsjonspizza.

Pizzaen er likevel et veldig godt alternativ hvis du kommer hjem midt på natta, er sulten og ikke vil sovne fra matlagingen.

Som kjent rykker brannvesenet ut på altfor mange tilfeller av tørrkok, der folk gjerne har sovnet fra pizzaen i ovnen, som et resultat av helgefylla. Les mer om det her.

PIZZA CAPRICCIOSA: Med Emmentaler-ost, tomatsaus, skinke, sopp og paprika. Foto: Janina Lauritsen

Testperiode

Pizzaautomaten ble satt utenfor Bjølsenhallen i desember og det er ikke sikkert den blir stående der så mye lenger.

– Dette er en testperiode. Automaten er den første pizza-automaten i Norge og vi vurderer om den skal flyttes til et sted der vi får optimalt salg, sier Ånneland.

Pizza24.no har en avtale med Studentskipnaden i Oslo og de skal ha en evaluering i første halvdel av mars.

– Et av deres argumenter for å la oss plassere en pizza-automat der, er at de håper å redusere antall brannutrykninger på grunn av brente pizzaer i stekeovnen. Det er en del utrykninger til studentboliger.

– Dersom noen er sultne etter en tur på byen håper SiO at de kjøper pizza fra automaten i stedet for å bruke stekeovnen.

LES OGSÅ:

I dette rommet starter flest branner

En smakebit av Bjølsen

Her åpner nytt utested på Torshov

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.