Rusken og verdensrekord i kosting

Torsdag var hele 5159 barn fra Oslos skoler og barnehager samlet for å koste til seg en verdensrekord.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.04.2018 kl 22:52

Sagene Avis
Sagene Avis
ANNONSE
Annonse
 

OSLO: Torsdag 26. april ble det satt ny offisiell verdensrekord i flest mennesker som koster samme sted samtidig. Rekorden ble satt av 5159 av Oslos skole- og barnehagebarn, som måtte koste samtidig og sammenhengende i ett minutt, på Rådhusplassen.

Arrangementet er en del av Ruskens arbeid med å engasjere byens befolkning til å bidra med å holde byen ren og miljøvennlig. I tillegg markerer rekordforsøket en tjuvstart på at Oslo skal være Europas miljøhovedstad i 2019.

– Fantastisk

– Det var fantastisk å se entusiasmen blant alle deltakerne på rekordforsøket. Nå håper jeg at alle barna påvirker de voksne rundt seg til å bidra til å ta vare på byen sin, sier Ruskengeneral Jan Hauger i pressemelding.

– Dette var en start på markeringen av Oslo som Europas Miljøhovedstad i 2019.

Til stede var også en offisiell dommer fra Guinness World Records, som etter nøye opptelling og vurdering kunne meddele at den gamle rekorden, satt i India, ble slått med 101 personer.

Om Rusken

Rusken er Oslo kommunes satsing på en ren og trivelig by. Gjennom Ruskens aktiviteter kan alle byens innbyggere bidra til et miljøvennlig Oslo, under slagordet «Sammen om en ren by». Rusken ledes av Ruskensekretariatet, som en del av Bymiljøetaten.

Den eksisterende rekorden var på 5058 personer og ble tatt i India i 2017.

LES OGSÅ: