Sagene-byrådene bytter jobb

Byrådet Johansen da de tiltrådte i 2015. Robert Steen (Ap), Tone Tellevik Dahl (Ap), Geir Lippestad (Ap), Raymond Johansen (Ap), Lan Marie Berg (MDG), Hanna Marcussen (MDG), Rina mariann Hansen (Ap) og Inga Marte Thorkildsen (SV). FOTO: OSLO KOMMUNE

Og Geir Lippestad slutter. Raymond Johansen gjør omrokkeringer i byrådet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.12.2017 kl 10:38

Sagene Avis
Sagene Avis

SAGENE: Byrådsleder Raymond Johansen har tirsdag 19. desember foretatt endringer i sammensetningen av byrådet i Oslo. Det melder byrådet i en pressemelding.

Byrådsskifte

Geir Lippestad (Ap) gir seg som byråd for næring og eierskap (NOE). Kjetil Lund (Ap) er utnevnt som ny byråd.

– Geir Lippestad har bedt meg om å få fratre som byråd. Det har jeg akseptert. Geir har gjort en solid jobb for byrådets satsing på næringsutvikling, integrering og mangfold. Han har løftet næringspolitikken, styrket kommunens eierskap og ledet arbeidet med å gjennomføre Norgeshistoriens største krafttransaksjon. Han har stått stødig i håndteringen av flyktningkrisen i 2016. Jeg er takknemlig for den jobben Geir har gjort, og er glad for at han ikke forlater politikken, men går tilbake til bystyret der han vil være fast representant for Arbeiderpartiet, sier byrådsleder Raymond Johansen i pressemeldingen.

Kjetil Lund (47) er samfunnsøkonom med lang erfaring fra både embetsverk og politisk ledelse i departement og regjering. Han kommer fra stillingen som direktør for myndighetskontakt og klimapolitikk i Statkraft. I 2009 til 2014 var Lund statssekretær i Finansdepartementet. I 2014 ledet han sekretariatet da Jens Stoltenberg var FNs spesialutsending for klima.

– Med Kjetil Lunds erfaring fra kraftbransjen og klimaarbeid får vi ytterligere styrket arbeidet med aktivt eierskap og utvikling av grønt næringsliv, sier Johansen.

Byrådsbytte

Samtidig bytter Tone Tellevik Dahl (Ap) og Inga Marte Thorkildsen (SV) saksområder. Begge byrådene bor i Bydel Sagnene.

– Etter to år er det naturlig for meg å se på oppgave-sammensetningen. Derfor har jeg gjort en rokade i byrådet hvor Tone Tellevik Dahl (Ap) og Inga Marte Thorkildsen (SV) bytter saksfelt, sier Johansen i pressemeldingen.

Byråd Inga Marte Thorkildsen har fratrådt som byråd for eldre, helse og sosiale tjenester, og byråd Tone Tellevik Dahl er utnevnt som ny byråd for dette feltet.

Byråd Tone Tellevik Dahl har fratrådt som byråd for oppvekst og kunnskap, og byråd Inga Marte Thorkildsen er utnevnt som ny byråd for dette feltet.

– Tone Tellevik Dahl og Inga Marte Thorkildsen er begge dyktige og erfarne politikere, som har samarbeidet tett med bydelene. De er handlekraftige byråder og rokeringen vil styrke begge saksområdene, sier Johansen.

Justeringer i byrådenes porteføljer

I forbindelse med endringene i byråd gjøres justeringer i porteføljen mellom byrådsavdelingene.

Integrerings- og mangfoldarbeidet flyttes fra byrådsavdeling for næring og eierskap til byrådsavdeling for helse, eldre og sosiale tjenester som nå har skiftet navn til eldre, helse og arbeid (EHA).

For å styrke oppvekstfeltet, med tidlig innsats og tettere samarbeid på tvers, flyttes barnevern, helsestasjonene og skolehelsetjenesten fra byrådsavdeling for helse, eldre og arbeid til byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap.

LES OGSÅ:

Robert Steen: «Høyre kutter i bydel Sagene»

James Stove Lorentzen: Arbeiderpartiets skremselsproaganda

ANNONSE
Annonse