ANNONSE
Annonse

– Sagene Høyre har markert seg godt på talerstolen

Lokale høyrerepresentanter fra Bydel Sagene, fra venstre: Nicolai Øyen Langfeldt, leder Oslo unge Høyre, stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde, leder Sagene Høyre, Mats Kirkebirkeland, og nestleder i Sagene Høyre, Ingeborg Tennes. Foto: OSLO HØYRE

I helgen var det Høyres landsmøte, og der var flere lokale høyrefolk på plass.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2018 kl 11:31

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: Høyre-representaner fra Bydel Sagene var godt representert på partiets landsmøte i helgen, og representantene forteller at det ble gjennomslag for en offensiv miljøpolitikk.

– Vi fortsetter det grønne skatteskiftet, tar en lederrolle mot plastforurensing, stimulerer til grønn næringsutvikling og klimagassutslipp i transporten. I tillegg fikk Oslo Unge Høyre gjennomslag for å tillate eggdonasjon og moderne bioteknologipolitikk, oppsummerer leder i Oslo Unge Høyre», Nicolai Øyen Langfeldt, også bosatt i Bydel Sagene, i pressemelding.

Flere fra Bydel Sagene

Sammen med lederen av Oslo Unge Høyre møtte stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde, også bosatt i Bydel Sagene, og leder av Sagene Høyre og BU-medlem Mats Kirkebirkeland og nestleder i Sagene Høyre, Ingeborg Tennes. De forteller at de er fornøyde med partiets vedtak på ny politikk.

Det var på forhånd knyttet spenning til hva partiet skulle bestemme seg for i Bioteknologi- resolusjonen. Høyre stemte ja til eggdonasjon og assistert befruktning for enslige, men nei til surrogati.

Digitalisering og grønn omstilling

De største sakene som ble tatt opp var blant annet digitalisering, grønn omstilling og arbeid og inkludering. Statsminister Erna Solbergs sa i sin tale til Høyres landsmøte at et bredt borgerlig folkeparti må forstå den tiden man lever i.

– Det er i år 40 år siden jeg påtok meg mitt første verv i partiet. Det vi gjorde den gangen var å forandre for å bevare de gode sidene ved det norske samfunnet, sa blant annet statsministeren i sin landsmøtetale.

Videre:

– Høyre, akkurat som på 80-tallet, har svarene på vår tids utfordringer. Et overordnet mål for regjeringen er derfor å skape et bærekraftig velferdssamfunn. Det innebærer et samfunn som er bærekraftig både økonomisk, klimamessig og sosialt. Økt innsats på kompetanse, inkludering og integrering bidrar til både økonomisk og sosial bærekraft. Derfor skal vi sette dette øverst på vår dagsorden. Lykkes vi med å skape et bærekraftig velferdssamfunn, kan vi si: Dette er vår tid.

– Markert seg godt

Leder i Sagene Høyre, Mats Kirkebirkeland legger til:

- Vi har blant annet jobbet frem enda bedre politikk for yrkesfag og reiselivsnæringen. Sagene Høyre har markert seg godt på talerstolen gjennom hele helgen.

Erna Solberg ble gjenvalgt som leder av Høyre i to nye år.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!