ANNONSE
Annonse

– Sagenehjemmet skaper suksesshistorier og er en «integreringsmaskin»

Fra besøk ved Sagenehjemmet, fra venstre Tonje, Olaug, Mathilde, Nina(bak), Annie, Katarszyna, Benjamin, og Mats. Foto: PRIVAT/SAGENE AVIS

– Jeg ble veldig glad da jeg hørte at Sagenehjemmet bidrar med å utdanne flere helsefagarbeidere, og vi trenger flere arbeidsplasser som ved Sagenehjemmet, sier stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.06.2018 kl 14:16

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: – Sagenehjemmet gir folk en fot inn i arbeidslivet - flere må lære av dem, sier Høyres Mathilde Tybring-Gjedde i pressemelding.

Stortingsrepresentant for Oslo Høyre, Mathilde Tybring-Gjedde, og Mats Kirkebirkeland, leder i Sagene Høyre, besøkte Sagenehjemmet på Bjølsen onsdag denne uken, i forbindelse med sykehjemmets gode bidrag i integreringsdugnaden.

– Tør å satse

– Sagenehjemmet på Bjølsen tør å satse på mennesker som ikke snakker så godt norsk, og gir dem opplæring mens de står i jobb. Sagenehjemmet har tatt imot lærlinger gjennom NAV, ofte personer som står utenfor arbeidslivet, gjerne med ikke-norsk bakgrunn. De får tilpasset opplæring i samarbeid med NAV, slik at de kan få fagbrev og søke autorisasjon. Slik har Sagenehjemmet lykkes å rekruttere nye helse-fagarbeidere som er dedikerte og motiverte, sier Tybring-Gjedde videre i pressemeldingen.

– Må gjøre det lettere

Sagenehjemmet tar også imot en del voksne som går på voksenopplæring for lærlinger.

– Det er viktig at politikerne nå gjør det lettere for steder som Sagenehjemmet å satse på å inkludere flere i arbeidslivet, men man trenger mange verktøy for å klare det. Derfor har Høyre vært i mot byrådets kutt av det kommunale lærlingtilskuddet, og regjeringen har styrket kompetanse pluss ordningen - en ordning som gjør det mulig for bedrifter å få støtte til norskopplæring på arbeidsplassen, sier Tybring-Gjedde videre.

– Vi skal også innføre en ny ordning kalt «fagbrev på jobb», som gjør det lettere for folk å få fagbrev mens de står i jobb, legger Mats Kirkebirkeland, leder i Sagene Høyre, til.

Sagenehjemmet har også elever i praksis fra Nydalen og Kuben videregående skole. Sykehjemmet har også lærlinger YSK-ordningen - yrkes- og studiekompetanse - til Kuben VGS, en studie som gir dobbel kompetanse gjennom både fagbrev og studiekompetanse.

Flere helsefagarbeidere

– Jeg var veldig glad å høre at Sagenehjemmet bidrar med å utdanne flere helsefagarbeidere. Spesielt likte jeg at de deltar i YSK-ordningen, ettersom jeg selv vært TAF-lærling, som er en lignende ordning, og har fagbrev i fiskeoppdrett, forteller Kirkebirkeland.

Stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde, som også er beboer i Sagene Bydel, trekker også frem at Sagenehjemmet tilbyr sommerjobb gjennom Sagene Bydel til lokale ungdom.

– Samfunnet er i rask endring. Det er ikke lenger nok å ha sin første jobb. Mange som sliter med norsk, lesing og regning trenger også påfyll på kunnskapen sin mens de står i arbeid. Det er viktig for å trygge arbeidsplassen deres fremover. Vi trenger arbeidsplasser som Sagenehjemmet. De skaper suksesshistorier og er en «integreringsmaskin»!

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!