Se - et helt nytt og miljøvennlig kunstgress

Her tester barna ut banen før første kamp settes igang. FOTO: Privat

Uten gummigranulater. Det ble mye sprell og moro, kamper mellom unge og voksne, danseoppvisning og gratis pølser på åpningsfesten på Bjølsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.10.2017 kl 08:09

Sagene Avis
Sagene Avis
Se bildet større

Helge Stoltenberg, BU-leder, tok første avspark på den nye banen. FOTO: Privat

Se bildet større

Reza Rezaee, nærmest kamera, scoret to ganger for Bomiljøkontoret. FOTO: Privat

BJØLSEN: Bjølsenbanen har vært under oppgradering. Den tidligere ballbingen til Undervisningsbygg ble fjernet på grunn av slitasje, og det førte til mangel på skikkelig fotballbane. Mads Nakkerud, park og nærmiljø-konsulent forteller om ungdommer som savnet et skikkelig underlag.

– Vi registrerte frustrasjon blant de unge, da ballbingen ble fjernet. Da manglet vi et tilbud for barn som ville spille fotball på en bedre bane. Vi undersøkte derfor mulighetene for å finansiere kunstgress på grusplassen i enden av banen, sier Nakkerud.

Miljøvennlig

Og ved hjelp av spillemiddel-tilskudd fra Norges Fotballforbund er nytt kunstgress nå på plass. Og ikke nok med det, kunstgresset er miljøvennlig.

– Det har jo kommet frem at det er forurensingsproblemer med gummigranulatene i kunstgressteppene. Vi fant ut at det er anlagt flere baner i Norge uten dette gummifyllet, så vi satt det som krav i tilbudsinnbydelsen vi sendte ut før sommerferien, legger han til.

Banen er derfor en forsøksbane - en mer miljøvennlig kunstgressbane. Kunsgresset er en del av Bjølsenbanen som er et offentlig område. Det betyr at det i utgangspunktet ikke er faste treningstider på banen, den er tilgjengelig for alle.

– Men det går an å søke om arrangement på banen, opplyser Nakkerud.

Åpningsfest fredag

Fredag var åpningsfest. Bomiljøkontoret samlet ungdomstiltakene, Aktivitetsskolen - AKS . og Enheten for kultur og nærmiljø som samarbeidet om gjennomføringen av arrangementet. Det ble mye sprell og moro, kamper mellom unge og voksne, danseoppvisning og gratis pølser.
 
– Det var en veldig trivelig åpning. Bydelsutvalget slo foreldrelaget og Reza Rezaee på bomiljøkontoret scoret to ganger, melder Nakkerud.

LES MER:

Nå får flere bruke storstua på Voldsløkka
Første gang NM arrangeres på nasjonal bane i Norge
Nå lyser 1000 syklister i mørket

ANNONSE
Annonse