ANNONSE
Annonse

Se video og bilder fra feiringen av samefolkets dag

Samefolkets dag blir feiret med festivalen Nordaførr på HvaSkjer.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2018 kl 11:56

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TORSHOV: 6. februar er samefolkets dag og det ble feiret med arrangementet Nordaførr på HvaSkjer i Soria Moria i Vogts gate.

HvaSkjer feirer samefolkets dag med en todagers festival med både samiske artister og samisk mat. 6. og 7. februar får de besøk av blant andre Slincraze og Biru Baby. Med fokus på mangfold i både kjønn og språk feirer Hvaskjer Samefolkets dag med populærmusikk fra Sápmi. Slincraze fra Masé i Finnmark er noe så sjeldent som en samisk rapper, ifølge pressemelding fra HvaSkjer.

- Nå har vi en stor mulighet til å sjekke ut hip-hop, rock og pop fra Sápmi. Jeg tror dette blir veldig spennende. Vi håper at flest mulig tar turen for å feire samenes store dag, sa bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg, i forkant av arrangementet.

Du kan lese hele forhåndssaken her

SANG OM LIVET: Lisa L. Fosse fra Honningsvåg sang og spilte egne sanger om livet. Foto: Leserbilde

RUSTHOLK: En gruppe bestående av utflyttede nordlendinger som spiller og synger om hvor fint det er i Nord-Norge. Foto: Leserbilde

Stoltenberg fikk også æren av å åpne arrangementet.

- Det var en flott konsert med variert innhold, masse folk til slutt og absolutt vellykket. Jeg håper dette blir et årlig arrangement, sier han til Sagene Avis.

På programmet denne dagen sto blant andre Lisa L. Fosse fra Honningsvåg, og Rustholk - en gruppe bestående av utflyttede nordlendinger som spiller og synger om hvor fint det er i Nord-Norge.

- Et skikkelig 70-tallsband det svinger av, fortsetter Stoltenberg.

- Til slutt, selve rosinen i pølsa, var SlinCraze og da ble det skikkelig fest. Dette var rap på sit beste og da ble det liv på hele Hva skjer.

SLINCRACE: Samisk rap! Foto: Leserbilde

Bydelutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap) gleder seg til i morgen, da skal det virkelig samefeires, og smakes på samisk mat. Her ved kjøkkenet til HvaSkjer. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/SAGENE AVIS


Bydelutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap), arkivfoto