ANNONSE
Annonse

Setter i gang fallforebyggende tiltak

STRØR OG DELER UT BRODDER: Bydel Sagene er en av åtte bydeler som har fått tildelt 28.500 kroner til fallforbyggende tiltak. Foto: ARKIVFOTO

Bydel Sagene skal få flere eldre til å komme seg ut uten at de trenger å være engstelige for å falle på isen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2018 kl 17:08

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: Bydel Sagene er en av åtte bydeler som har fått tildelt 28.500 kroner til fallforbyggende tiltak.

Billig investering 


– Dette er en billig investering når vi vet at ett lårhalsbrudd koster samfunnet 500 000 kroner første året. Mange eldre vegrer seg litt for å bruke brodder, vår oppgave på Innsats og Mestring er å informere om at brodder er moderne/in igjen, sier fungerende seksjonsleder i innsats og mestring Oslo kommune, Tove Vik Aasen.
 
Seniorsenteret og «Dagaktivitetene» startet denne uken utdelingen av innkjøpte brodder. Det blir også stands på Sandakersenteret fra klokken 11.00 fredag 2. februar og på seniorsenteret i Treschows gate 2 tirsdag 6. februar. Der vil det bli gitt ut gratis brodder til de eldre samtidig som det informeres om forebygging av fall på vinteren, og om viktigheten av å komme seg ut og ha et aktivt liv til tross for vinterføret.

Brodder kan også fås ved henvendelse til seniorsenteret og Sagene Frivilligsentral.

Strør på utsatte områder

Noe av pengene vil også bli brukt til innkjøp av sand for å kunne strø ekstra på utsatte områder i byen der eldre folk ferdes, som utenfor Treschows hus og i Sagene Frivilligsentral. Frivilligsentralen stiller med folk som kan ta på seg denne strøjobben.

– Dette er et dugnadsprosjekt mellom «Dagativitetene», seniorsenteret og Demensteam/Innsats og mestring, med fokus på å få mest mulig ut av hver krone ved å forhindre fall og få de eldre til å komme seg ut på vinteren uten å være engstelig for fall og skade, sier Vik Aasen.

Midlene distribueres av Helseetaten og er en del av prosjektet Omsorg pluss+ - Aldersvennlig by og det finansieres av byrådsavdeling for eldre, helse og sosiale tjenester.

SANDAKERSENTERET: Frivillig Harald Øyen (i vest) fortalte hvor viktig det er å bruke brodder for å forebygge fall. Her sammen med Bjørn Olausen og Hans Petter Aslet. Foto: Oslo Kommune