Slik blir du med i Returkartonglotteriet i 2018:

MILJØET VINNER. Hvert år deler Returkartonglotteriet ut 1,6 millioner kroner i premier. Lotteriets største vinner er likevel miljøet. FOTO: Johnny Syversen

Klasse 4a ved Lilleborg skole og en mann på Sagene kan være glade for at de skyller, bretter og stapper.

Tekst:

Publisert:

Sagene Avis
Sagene Avis
Se bildet større

Skriver du navn og nummer på drikkekartingene dine før du kaster dem i papirbeholderen, er du med i trekningen av premier på 1,6 millioner kroner. FOTO: Johnny Syversen

Slik blir du med i Returkartonglotteriet i 2018:

1. Skyll drikkekartongen.

2. Brett kartongen.

3. Stapp seks kartonger ned i en tom kartong. Korker og lokk kan godt henge utenfor…eller hopp over dette steget dersom du ønsker.

4. Skriv eget navn eller navn på den personen eller foreningen/organisasjonen du vil skal vinne. Husk også telefonnummer!

5. Lever kartongen eller kubben i din ordinære kommunale returordning.

6. Er du i tvil om hvordan du skal kildesortere i din kommune: se www.sortere.no

Kilde: Grønt Punkt

SAGENE: Returkartonglotteriet har eksistert siden 1997. Det er Grønt Punkt Norge som står bak lotteriet. Årlig deles det ut 124 premier på til sammen 1,6 millioner kroner. Trekningene skjer på 86 forskjellige steder over hele landet.

– Hvert kvartal trekker vi ut 30 vinnere som får 10 000 kroner hver, og én som får 100 000 kroner, forklarer Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge i en pressemelding fra det oppdragsbaserte nyhetsbyrået Pressenytt.

Torshov og Sagene

Tre av kubbene og kartongene som ble trukket ut i Returkartonglotteriet 2017 kommer fra Oslo. Hos klasse 4b på Trosterud skole i Alna bydel jublet de nok riktig så høyt da de fikk vite at de stakk av med hovedprisen på 100.000 kroner i årets andre kvartal.

Gleden var nok også stor i bydel Sagene, der to av «trøstepremie»-mottakerne holder til.

I årets siste kvartal vant nemlig klasse 4a ved Lilleborg skole på Torshov 10.000 kroner, og det samme gjorde en mann bosatt på Sagene.

Returfiber sparer energi

Røine i Grønt Punkt understreker at lotteriets største vinner er miljøet. Materialene i en drikkekartong kan nemlig gjenvinnes opptil sju ganger. Produksjon av papir fra returfiber bruker bare en fjerdedel av energiforbruket sammenlignet med produksjon fra nytt trevirke.

På nasjonalt nivå deler 109 privatpersoner, fem barnehager, fire skoler, et korps og et kulturhus på 1,6 millioner kroner fra årets Returkartonglotteri.

LES OGSÅ: Når blir søpla hentet i romjula?

Slik deltar du i 2018

Jaana Røine forteller at du enten kan skrive ditt eget navn og telefonnummer på drikkekartongen, eller navnet og nummeret på en person eller organisasjon du synes fortjener pengene.

– Selv om de fleste skriver sitt eget navn, er det også mange som leverer inn kubber på vegne av andre. Jeg synes det er en fin måte å vise engasjement og støtte på. Dette er penger som kommer godt med for de som driver for eksempel korps eller idrettslag, sier hun.

Hovedpris til Eidslandet, Støren, Hamar og Oslo

En kvinne fra Eidslandet i Hordaland vant hovedpremien i årets første kvartal. I andre kvartal var det Trosterud skole i Oslo som var den heldige hovedprisvinneren. En kvinne fra Støren i Trøndelag ble trukket ut i tredje kvartal, mens hovedpremien i årets siste kvartal gikk til en Hamar-kvinne. De fire vinnerne mottok 100.000 kroner hver.

LES OGSÅ:

Denne ene dagen i jula ble det meldt om flest branner

En smakebit av Bjølsen

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse