Slik stemte vi i bydel Sagene

En glad gjeng fra Sagene SV i valgkampen. Innsatsen ble kronet med kraftig fremgang i bydelen for partiet. FOTO: SAGENE SV / UTLÅNT

Arbeiderpartiet har et fast grep om bydel Sagene, men har tapt svært mange lokale velgere på fire år. Størst grunn til jubel har SV.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.09.2017 kl 15:52

Sagene Avis
Sagene Avis
Se bildet større

81,8 prosent av de stemmeberettigede stemte i Bydel Sagene. (Illustrasjonsfoto) FOTO: OSLO KOMMUNE / STURLASON

Se bildet større

Resultater Bydel Sagene, når 99,9 prosent av stemmene er opptalt.

Se bildet større

Valgkrets: Bjølsen skole.

Se bildet større

Valgkrets: Fernanda Nissen skole.

Se bildet større

Valgkrets: Lilleborg skole.

Se bildet større

Valgkrets: Nordpolen skole.

Se bildet større

Valgkrets: Sagene festivitetshus.

Se bildet større

Valgkrets: Sagene Samfunnshus.

BYDEL SAGENE: Arbeiderpartiet er det ubestridt største partiet blant velgerne i Bydel Sagene etter dette stortingsvalget.

28,4 prosent av velgerne stemte for Jonas Gahr Støre som ny statsminister. Det holdt likevel ikke til nytt flertall på Stortinget, og selv om det er over 10 prosentpoeng ned til Høyre som er nest største parti i bydelen, er det grunn til bekymring i Arbeiderpartiet.

Det taper mest av alle partier i bydelen, og går tilbake 4,4 prosentpoeng fra valgresultatet i 2013.

Høyre får 17,8 prosents oppslutning, men Erna-tilhengerne har også tapt terreng – regjeringspartiet går tilbake 2,2 prosentpoeng fra stortingsvalget i 2013.

SV med solid framgang

Totalt har 81,8 prosent av de 32.177 stemmeberettigede i Bydel Sagene stemt i år.

For mange av dem falt valget på SV. Partiet blir bydelens tredje største med 14,9 prosents oppslutning. Det er en fremgang på hele 4,2 prosentpoeng fra valget i 2013. I valgkretsene Sagene samfunnshus og Lilleborg skole er SV dessuten nest størst. Her får de henholdsvis 17,0 og 19,6 prosent av stemmene.

Ogås Rødt har vind i seilene. Partiet går frem 3,8 prosentpoeng, og havner på 8,1 prosents oppslutning i bydel Sagene. Det gjør det til bydelens sjette største parti, foran Fremskrittspartiet, som får 5,1 prosent – en tilbakegang på 2,0 prosentpoeng på fire år.

På plassene over finner vi Venstre og Miljøpartiet de Grønne. Venstre går litt tilbake, 0,8 prosentpoeng, til 11,4 prosents oppslutning. MDG styrker seg med 1,0 prosentpoeng, og er oppe på 8,8 prosent i bydelen.

Resultatene i Bydel Sagene

Tabellen viser fordeling av stemmer i Bydel Sagene i stortingsvalget 2017. (Tall fra Valgdirektoratet) Disse tallene viser imidlertid ikke forhåndsstemmene. Dermed er mange tusen av bydelens stemmer ikke regnet med. Les hvorfor, her.

LES OGSÅ: Virkeligheten ser litt annerledes ut i nabobydel Nordre Aker. Slik stemte de der

Valgkretsene

Arbeiderpartiet er størst i alle de seks valgkretsene i bydelen. Høyre er nest størst i fire av seks (Bjølsen skole, Nordpolen skole, Sagene festivitetshus – og aller størst er partiet på Fernanda Nissen skole, hvor de bare ligger 4,2 prosentpoeng bak Arbeiderpartiet). SV er størst i to valgkretser.

Bjølsen skole

Fernanda Nissen skole

Lilleborg skole

Nordpolen skole

Sagene festivitetshus

Sagene samfunnshus


Sjekk flere resultater på Valgdirektoratets nettsider.

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse