ANNONSE
Annonse

Stenger gata til sommeren

Parken på Haaklous plass blir enhetlig i sommer. Kyrre Grepps gate (der bilene i bildet står) stenges i sommerhalvåret i år. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kyrre Grepps gate blir stengt over Haarklous plass, og politikerne gleder seg stort til sommeren.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2018 kl 10:31

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TORSHOV: Det vedtok bystyret onsdag 21. mars. Det er riktignok snakk om en prøvestenging i sommerhalvåret. Vedtaket lyder:

«Bystyret ber byrådet prøvestenge Kyrre Grepps gate i sommerhalvåret 2018.»

Men praksisen skal så evalueres, med sikte på å gjøre gatestubben som deler parken på Haarklous plass i to, permanent bilfri.

Allerede i desember 2016 fremmet bydelsutvalget i Bydel Sagene et forslag om å stenge denne delen av Kyrre Grepps gate, for å binde de to delene av Haarklous plass sammen til én park.

Men det var med et innbyggerforslag fra beboere på Torshov at utviklingen i saken satte fart. Forslagsstillerne ønsket opprinnelig å stenge veien permanent.

Konsekvensene

Det er de potensielle trafikale konsekvensene av å stenge gata som vil avgjøre om tiltaket blir permanent. Det er en fare for at biltrafikk flyttes over til veier i området rundt. Samtidig pekes det på at denne strekningen har lav fart og lite biltrafikk i dag.

Det vises også til at det på Søndre Åsen bor mange barn og unge, og at det vil kunne skape et tryggere og mer levende parkområde dersom de to delene av Haarklous plass bindes sammen med grøntareal ved å stenge den aktuelle delen av Kyrre Grepps gate for biltrafikk.

Bystyrerepresentant, og medlem i bydelsutvalget i Bydel Sagene, Jørgen Foss (Ap), var mildt sagt entusiastisk da han entret talerstolen for å fremsnakke stengingen av Kyrre Grepps gate.

LES OGSÅ: Bydel Sagenes nye flebrukshus åpnet tidligere i år i Kyrre Grepps gate

Politisk entusiasme

– Dette er en skikeklig gladsak. Som politikere er det å skape gode lokalmiljøer noe av det viktigste vi gjør. Vi skal ikke bare lage steder der folk skal bo, men også steder der folk skal leve – fellesområder der unge og gamle kan møtes. Å se området rundt Haarklous plass omgjort fra et tirst og grått område, til en fin plass som folka har gjort til sitt, varmer et lokalt hjerte! sa Foss, og avsluttet:

– Vet du hva ordfører? Jeg gleder meg til sommeren!

Også Høyres Per-Trygve Hoff mente i bystyret at stengingen av gata er en god idé.

– Men Høyre mener det er verdt å se hvordan dette fungerer i prkasis. Fungerer dette bra for beboerne også i nabogatene i området, vil dett være et godt tiltak. Da får vi to grøntområder som vil bli ett sammenhengende område, sa Hoff.

MDG-representant Pål Thygesen stemte i og mente også stengingen vil skape et tryggere og mer helhetlig parkområde.

– På sikt håper jeg vi kan fjerne asfalten. Det vi skal se etter når vi evaluerer, er hvordan trafikken fungerer i gatene rundt. Stengingen har bred støtte i BU på Sagene. Jeg gleder meg til å se hvordan det blir.

Hele bystyret, unntatt Fremskrittspartiet, stemte for prøvestenging av gata.

Bra for barn og miljø

Vedtaket i bystyret onsdag gleder bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap).

– Jeg er veldig glad for at et nesten enstemmig bystyre stiller seg bak dette. Dette vil føre til en utvidelse av parken på Haarklous plass og vil være gunstig for parkbrukerne som krysser Kyrre Grepps gate, sier Stoltenberg, og minner om at BU hjertelig har har støttet opp om initiativet.

– Vi må være oppmerksomme på at en stenging av Kyrre Grepps gate for biltrafikk kan føre til økt trafikk i andre adkomstgater i nærhet av Haarklous plass. Derfor er det bra at vi prøvestenger gata i sommerhalvåret, og gjør en ny vurdering etter at vi har sett konsekvensene av tiltaket, sier han.

Stoltenberg mener stengningen vil være til glede for alle barna i området, for miljøet og alle andre.

– Så nå gleder jeg meg til sommer og sol på Haarklous plass.

LES OGSÅ:

Arbeiderpartiet vil åpne Sagene Bad før bystyreperioden er over

– Dette ble helt suverent! Arrangerte «Norsk kulturdag» på Torshov

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!