«T-bane, fremfor S-bane, vil både være mer hensiktsmessig og fremtidsrettet»

Mats Kirkebirkeland, Sagene Høyre FOTO: SAGENE HØYRE

KOMMENTAR: Sagene Høyre mener det er mer fornuftig å bygge ut det vi har, fremfor å lansere enda en ny type kollektivsystem i Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.11.2017 kl 09:51

Sagene Avis
Sagene Avis

I forbindelse med Sagene Bydelsutvalgs høring av planforslag for ny T-banetunnel gjennom sentrum, uttaler bydelen seg også om mulig S-bane fra Majorstuen til Økern med stoppested på Sagene.

Sagene Høyre er ikke fornøyd med at administarsjonens foreslåtte - og positive - uttalelse om S-bane gjennom Sagene.

Sagene Høyre mener det er veldig viktig at også bydelens innbyggere også får informasjon om hva bydelen uttaler seg om - om Sagenes fremtidige kollektivsystem.

Sagene Høyre mener T-bane, fremfor S-bane, både vil være mer hensiktsmessig og fremtidsrettet, fremfor enda en ny type kollektivsystem i Oslo.

Dette tok Høyres representant, Tina Alvær, opp i miljø- og byutviklingskomiteen i forrige uke, hvor det virket som om støtten var bred. Vi vil derfor fremme forslag om å stryke bydelens positive uttalelse om S-bane til fordel for følgende forslag:

«For å imøtekomme Sagene bydels transportbehov det er viktig å sikre en effektiv og fremtidsrettet tverrgående forbindelse gjennom bydelen. For å sikre dette på best mulig måte mener vi at en tverrgående t-bane linje gjennom bydelen vil være den mest optimale løsningen».

Vi håper at flere partier vil støtte vårt forslag i det kommende bydelsutvalgsmøte på torsdag 2. november.

Mats Kirkebirkeland
Sagene Høyre

Les innstillingen fra bydelsadministrasjonen i Sagene her (ekstern lenke)

Delta i debatten? Send ditt innlegg til sageneavis@nab.no!

LES OGSÅ: Det er lenge siden MDG og Siri ba bydelen vurdere stenging av gata

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse