Total makeover her

Bjølsenparken: Det er her på grusbana det vil bli lagt kunstgressbane i slutten av september og begynnelsen av oktober. FOTO: MINA HAUGLI

Det er idrettslaget glade for. - Uten løkka blir det mindre idrettsglede, et stusselig nærmiljø, og færre i stjerner i striper, sier daglig leder i Sagene IF, Vibeke Thiblin. Og det er flere oppgraderinger på gang.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.09.2017 kl 16:33

Sagene Avis
Sagene Avis

BJØLSEN: Grusplassen i Bjølsenparken blir til to 5-er baner med kunstgress. Arbeidet begynner allerede mandag 25. september.

Det gjelder grusplassen bak Bjølsen skole. Skaaret Landskap AS utfører arbeidene i perioden 25- september - 20. oktober. Banen vil være stengt for spill og lek i denne perioden.

Trengs sårt

Sagene Idrettsforening er fornøyd med at bydelen prioriterer parkene i vårt nærmiljø, og tilrettelegger for aktivitet.

– Parkene er våre løkker, og uten løkka blir det mindre idrettsglede og et stusselig nærmiljø. Og helt sikkert færre i stjerner i striper, sier daglig leder i Sagene IF, Vibeke Thiblin.

ifølge Thiblin er det fullt på alle baner hver eneste dag, og det finnes ikke plass til trening til alle lagene på Voldsløkka, hvor nærmere 25 klubber har sin hjemmebane.

– At det etableres mindre baner og løkker i nærmiljøet av god kvalitet, gjør at det blir enklere for oss å ta bedre vare på våre minste medlemmer mellom 6 og 8 år, sier Thulin.

Betyr mye

Hun mener i tillegg at i en så tett befolket bydel betyr disse områdene mye for mange, både for organisert og uorganisert aktivitet. Også for Bjølsen skole.

– Bjølsen skole vil få en bedre skolegård og gymfasiliteter. Ikke alle føler seg trygge i Bjølsenparken på kveldstid. En rehabilitert park med kunstgress, vil øke aktiviteten ytterligere, mer aktivitet vil føles tryggere i området, det har vi sett på Voldsløkka, forteller hun.

Sagene IF håper bydelen og fotballforbundet finner sammen om flere slike områder i nærmiljøt.

Flere oppgraderinger

Og det er mer på gang, kan bydelen fortelle.

– Vi gjør nå en større oppgradering her som omfatter kunstgressbane for fotball for de yngste, lekeapparater, trimapparater og en liten sykkeløvingsbane, ifølge Mads B. Nakkerud, park- og nærmiljøkonsulent i Bydel Sagene.

Dette prosjektet finansieres med tilskudd fra Eiendoms- og byfornyelsesetaten, Omsorgsbygg - UU-tiltak, spillemidlene og Norges Fotballforbund, samt en egenandel fra Bydel Sagene.

Nakkerud kan også røpe at også Iladalen park skal få større oppgradering av aktivitetsflaten øverst i parken.

LES OGSÅ:

Politihund tok kontroll på gjerningsmann

Nå får alle søppelkasser i byen denne chipen. Se hva den gjør

Oslo Kulturnatt, ikke bare for voksne: – Dette var kjempegøy!

ANNONSE
Annonse