– Boksing er kjærlighet, ikke bare krig

KJÆRLIGHET: Det er et godt miljø hos I.F. Ørnulf. Her læres det at boksing handler om kjærlighet og disiplin – ikke krig. FOTO: Janina Lauritsen

Hos I.F. Ørnulf lærer ungdommen at boksing handler om disiplin og kjærlighet.

Tekst:

Publisert:

Sagene Avis
Sagene Avis

SANDAKER:Det er et veldig fint miljø i Norges eldste bokseklubb – de er en familie. Medlemmene er fra forskjellige bakgrunner, men de er glade i hverandre.

– Boksing er kjærlighet, ikke bare krig, sier hovedtrener Mehdi Mohseni.

Motiverer hverandre

Klubben kan skryte av 200 gullmedaljer, den siste vunnet av Perzin Nazari. ]Ørnulf hadde fire boksere med i NM for et par uker siden, der Nazari bokset seg til gull i 48 kg-klassen. Dette var den andre gangen hun vant gull i NM. Hun var også med i Nordisk mesterskap for junior og senior 2018 siste helgen i mars. Der fikk hun sølv.

Hun mener folk burde melde seg inn i I.F. Ørnulf på grunn av det gode miljøet.

– Jeg slet med angst før jeg begynte her. Jeg hadde ikke trent på åtte år, jeg hadde ikke kondisjon. De andre motiverer deg til å trene, det er det som er positivt. Det er ikke sånn at folk hakker på deg eller føler seg bedre enn deg.

– Hva er det beste med boksing?

– Jeg vil si psykisk trening. Det er ikke bare det fysiske som trenes slik folk tror, sier Siri Rundberget. Hun var også med i NM og vant sølv i 52 kg-klassen.

Se bildet større

MOTIVERENDE: – De andre motiverer deg til å trene, det er det som er positivt. Det er ikke sånn at folk hakker på deg eller føler seg bedre enn deg, sier Perzin Nazari. FOTO: Janina Lauritsen

Lærer respekt

Hos Ørnulf skal man ha det gøy med treningen, men det er også snakk om mye disiplin i boksing.

– Vi fokuserer mest på ungdom. Vi forklarer dem at boksing ikke er krig, og de lærer respekt, sier Mohseni.

Det er kanskje mange foreldre som er nervøse for å sende barna sine på boksing, men Mohseni forsikrer om at dette skal være trygt.

– Vi bruker ordentlig utstyr, de blir ikke skadet under sparring. Og det er mange stolte foreldre her, de vet hva boksingen går ut på og de kommer for å heie, sier han og legger til:

– Men mora mi er fortsatt redd, sier han og ler.

Klubben har 100 medlemmer fra fem år og oppover – alle er velkomne hos Ørnulf.

Men hvordan lærer man egentlig en femåring å bokse?

– Vi leker litt og forklarer dem. På den tiden er barna rastløse, de leker og løper rundt, så kommer de tilbake, sier Nazari.

I.F. Ørnulf ble stiftet i 1893 av 14 gutter på Grünerløkka. I starten dominerte friidrett, men klubben fikk også skyting og bryting på programmet. Klubben har også grupper for fotball og innebandy. Høsten 1908 ble boksing en del av klubben.

Se bildet større

NORGES ELDSTE: I.F. Ørnulf er Norges eldste bokseklubb FOTO: Janina Lauritsen

LES OGSÅ:

Gull, sølv og bronse i NM til Sandaker-bokserne

Vil ha deg med på gratis drillkurs

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse