Futt og fart i Torshovdalen

FUTT: Treningen er for alle, uansett hvor godt trent man er. Og været er aldri en hindring! FOTO: Janina Lauritsen

FUTT-søstrene vil dra deg over dørstokkmila og ut i Torshovdalen for ukentlig og sosial trening.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2018 kl 14:03

Sagene Avis
Sagene Avis

TORSHOVDALEN: Søstrene Kristine (23) og Mari (28) Hammerseng-Lund startet i høst FUTT – frisk, utholdende, tilpasset trening.

– Det er tre år siden vi tok utdanningen som personlig trener. Vi har alltid brent for det og holdt oss aktive, sier søtrene.

Og i høst, da de endelig bodde samtidig i Oslo, måtte de gjøre noe ut av det. Og i stedet for å bli personlige trenere inne hos et treningsstudio, tok de saken i egne hender, ute i naturen.

Se bildet større

SØSTRE: - Det er tre år siden vi tok utdanningen som personlig trener. Vi har alltid brent for det! FOTO: Janina Lauritsen

Alle kan bli med

– Det er så mange muligheter her i Oslo som man kan bruke! Vi tenkte vi måtte komme i gang med gruppetrening ute, vi vil få flere til å kjenne på treningsgleden!

Kristine og Mari setter sammen forskjellige pakker for løp og renn. Nå er det KK-mila 1. september som gjelder.

De påpeker at dette er trening alle kan bli med på, uansett hvor godt trent du er – eller ikke er.

– Vi legger planen og du styrer ut fra dine forutsetninger. Dette er trening for alle, det blir det du legger i det selv. Vi har hatt folk mellom 20 og 60 år, både trente og utrente. Og vi møtes uansett vær, man skal kjenne på råskapen! sier jentene som mener det er null problem å ta burpees i sølepytter.

Øktene er målrettede, tilpassede og varierte. Det blir stasjonstrening med styrke og utholdende styrke, i tillegg til utholdenhet som løping i trapper, bakker og kortere intervaller. De vil også teste ut løypa til KK-mila – fra 1. mai er det trening til KK-mila i september som gjelder.

Se bildet større

FUTT: Kristine (23) og Mari (28) Hammerseng Lund vil gi andre treningsglede FOTO: Janina Lauritsen

En symbolsk sum

Jentene har ingen planer om å tjene seg rike på dette. Deres mål er å få folk over dørstokkmila og ut i naturen. Det er gratis prøvetimer frem til 1. mai, så blir det 30 kroner per økt. Folk som har vært med på fem av åtte økter før sommeren, får et gratis opplegg de kan følge gjennom sommeren på egenhånd.

– Dette er ikke en fulltidsjobb man tjener flesk på. Vi er mest opptatt av å få med folk, dette er en symbolsk sum. Vi vil bare vise at kunnskapen vår er verdt litt, vi kan ikke bare gi den bort, heller.

Og det er førstemann til mølla! De tar med seg 15 personer per økt – 20 når det trenes til KK-mila. De påpeker også at hvis det er menn som ønsker å bli med på KK-øktene, så er det bare å slenge seg med.

De personlige trenerne tar ferie i sommer, og hvis du trenger litt ekstra motivasjon for å kunne fortsette på egenhånd, kan de som vil bli testet før og etter sommeren for å se progresjonen.

– Bare kom, dette er lavterskel og ikke noe skummelt, oppfordrer søstrene.

For å melde seg på, kan man bruke treningsappen PTX eller gå inn på futt-trening.com.

Se bildet større

VARIERT: Øktene er målrettede, tilpassede og varierte. Det blir stasjonstrening med styrke og utholdende styrke, i tillegg til utholdenhet som løping i trapper, bakker og kortere intervaller. FOTO: Janina Lauritsen

LES OGSÅ:

Kapteinen tror Skeid vil kjempe i toppen

God gammeldags disiplin og mestringsfølelse: – De stiller opp og hilser, det ser du ikke mye av på skolen!

– Boksing er kjærlighet, ikke bare krig

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse