Sa-sa-sa cupbomba smalt på Nordre Åsen

Mustafa Hassan Ahmad blir feiret av medspillere og supportere etter 2-0-scoringen i andreomgang. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Skeid er et skikkelig cuplag, og nå er de helt fortjent videre i NM, etter å ha knust eliteserielaget Sandefjord på Nordre Åsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.05.2018 kl 12:17

Sagene Avis
Sagene Avis
ANNONSE
Annonse
 

NORDRE ÅSEN: Kanskje var det andre eliteserielag Skeid håpet på, for å trekke mest mulig publikum til NM-kamp på Nordre Åsen, onsdag 2. mai. Men selv om det ikke er duket for cupfest i samme skala som da Strømsgodset gjestet i fjor, skal det vise seg å bli en enda bedre kamp for hjemmelaget.

LES OGSÅ: Onsdag 9. mai - ny cupfest, Skeid tar imot Vålerenga på Nordre Åsen!

Se bildet større

Skeid knuste eliteserielaget Sandefjord på Nordre Åsen, onsdag kveld. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

De første minuttene er det litt stillingskrig, men Skeid ypper seg mot eliteserielaget. Etter 9 minutter spilt får Skeids Stian Pettersen en veldig god sjanse, men skuddet sitter ikke.

I 22. minutt kommer en flott assist fra Moa Mahnin, og Ayoub Aleesami får stusset inn ballen i mål: 1-0 til hjemmelaget.

Skeid gjør det vanskelig for Sandefjord, og eliteserielaget kommer ikke til de store sjansene.

Men det gjør Skeid. I det 29. minutt er Skeid nære på igjen, Can prøver å chippe ballen i mål, men ballen lander oppå målet i stedet.

Bojang er også god på Skeids høyreside.

Skeid fortsetter å presse gjennom omgangen, og gir tøff motstand til eliteserielaget. Det blir også mange tøffe dueller gjennom kampen. Det er faktisk Skeid som styrer store deler av kampen.

Skeid legger seg ikke bakpå med 1-0-scoring, og bare fortsetter presset.

Det er vanskelig å se at det er to divisjoner mellom disse to lagene.

1-0 står seg til pause, fortjent til hjemmelaget.

Dramatikk i andreomgang

I starten av andreomgang ser gjestene ut til å ha våknet, og nærmer seg en utligning. Tempoet er høyere, og Skeid har ikke helt samme presset.

Men så, noen minutter ut i omgangen kommer Skeid tilbake. Og det blir skikkelig dramatisk når Stian Pettersen blir felt av Sandefjord-keeperen, etter 59 minutter. Ingvar Jónsson bruker henda utenfor 16. meteren. Det er rødt kort, keeperen blir utvist, og Sandefjord må spille resten av kampen med 10 mann.

Se bildet større

Sandefjords keeper ble utvist, her situasjonen med Skeids Stian Pettersen på vei mot mål. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Skeid fortsetter presset og kommer til flere gode sjanser, og får betalt. I det 69. minutt setter Mustafa Hassan Ahmad ballen i mål etter kontring, med assist fra Hassan Mohamed Yousef.

Fem minutter senere setter Skeid spikern i Sandefjord-kista – straffe! Dommeren mener Mahnin hektes foran Sandefjord-målet, og dømmer straffe. Mesut Can setter iskaldt 3-0 i krysset.

Cup-laget Skeid er dermed videre til tredje runde i NM.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord