Sagene Avis
Seksjonsheader

1. mai er ingen minnedag. Kampen er ikke over

Almaz Asfaha (MDG), leder av Sagene bydelsutvalg Foto: Privat

Vi skylder alle som lever under dårligere kår enn oss selv å ikke si oss fornøyde før de nyter de samme rettighetene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.05.2020 kl 08:39

God 1.mai-feiring, Sagene-folk.

1. mai må vi gjerne huske på hva kampen har kostet. På alle som har blødd, ofret og dødd for at arbeidere og alle vanlige folk skal ha rett til anstendig arbeid på anstendige vilkår. Og for at de som ikke kan arbeide på lik linje med alle andre, fremdeles har rett til et anstendig liv. Men 1. mai er ingen minnedag. Kampen er ikke over.

Vi skylder alle som lever under dårligere kår enn oss selv å ikke si oss fornøyde før de nyter de samme rettighetene. Vi skylder de som har kjempet for fremgangen å fortsette å beskytte det som er oppnådd, og å fortsette å kjempe for at fremgang skal komme alle til gode. Ikke bare de som lever og arbeider nå, men også de som skal leve og arbeide i fremtiden. Det er det som er grønn solidaritet – vår tids viktigste kamp.

Årets markering blir annerledes. Pandemien tvinger oss til å sitte hver for oss. Ropene og parolene blir digitale. Vi vet at det er unntaket, at det går over. Men vi bør kjenne på hvordan det er å ikke kunne samles, å ikke kunne innta gatene og rope i takt. Mange steder er det virkeligheten hvert år. Dissens foregår i hjemmene og på nettet. Og demokratiet som lenge ble holdt frem som historiens endeholdeplass er under press steder det i lang tid har blitt tatt for gitt. I tillegg til ytringsfriheten, bør vi bruke dagen til å huske på hvor viktig organisasjonsfriheten er, som lar oss kjempe åpent for det vi tror på.

Men koronakrisen viser også at vi har evnen til omstilling og endring når det trengs og i solidaritet med de mest sårbare av oss. Og hvor avgjørende det organiserte arbeidslivet er i møtet med kriser. Derfor er fremtidens arbeidere helt avhengige av at dagens organiserte ser at rettferdig grønn omstilling som ivaretar arbeidstakere er vår tids viktigste solidaritetskamp. Og hvor avgjørende deres rolle er for å lykkes med det.


I bydel Sagene er jeg stolt over at vi prioriterer sirkulærøkonomi og grønn verdiskapning gjennom fokus på sosialt entreprenørskap, gjenbruk, reparasjon og deling. Dette er eksempler på hvordan grønne tiltak kan være med på løse samfunnsutfordringer.

Jeg ønsker dere en riktig god 1. mai-markering uansett hvordan du tilbringer dagen.

I år går jeg i digitalt tog for trygge grønne jobber. Jeg går i tog for omstilling i solidaritet med dagens arbeidere, fremtidens arbeidere og mennesker over hele verden. Jeg går i tog for en omstilling som tar hensyn til naturens tåleevne.

Almaz Asfaha (MDG)
Leder av Sagene bydelsutvalg

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...