Sagene Avis

10 millioner skal fordeles til lokale møteplasser

Send inn dine forslag!

Det nye aktivitetsanlegget i Iladalen park åpnet i mai 2018. Nå kan bydelene søke om midler til å etablere flere møteplasser. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Byrådet fordeler 10 millioner kroner til lokale møteplasser i bydelene. Nå oppfordrer de bydelenes beboere til å komme med innspill.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO/BYDEL SAGENE: – Byens grønne lunger, torg og møteplasser er viktige arenaer for alle i Oslo. Under pandemien har vi fått bekreftet hvor utrolig viktig det er at folk har friområder i nærheten av der de bor, og derfor prioriterer vi midler til bydelene sånn at gode nabolag og lokale uteområder kan etableres og videreutvikles, sier byråd for byutvikling Arild Hermstad i en pressemelding.

Bydelenes beboere vet mye om de lokale behovene, hva de har, hva som fungerer og hva de mangler av lokale møteplasser, fortsetter han.

– Vi oppfordrer derfor bydelens beboere til å komme med innspill til tiltak det kan søkes midler til. Har du forslag om et tiltak i din bydel - ta kontakt med bydelen der du bor, så kan de vurdere innspillet når de eventuelt skal søke om årets midler.

– Tilskudd til noe så enkelt som en benk

Fra 2007 til 2021 har byrådet bevilget til sammen 206 millioner til å etablere nye og videreutvikle eksisterende torg og møteplasser. Dette har resultert i en rekke nye møteplasser, men andre uteområder har fått et etterlengtet løft.

Det er Eiendoms- og byfornyelsesetaten som mottar søknadene fra bydelene og foreslår fordeling som vedtas av byrådet nærmere sommeren. Prosjekter som bidrar til trivelige torg og møteplasser, gode nabolag og mer byliv prioriteres. Et annet viktig kriterie er at tiltakene bygger opp under målet om å skape en grønnere og mer barnevennlig by med flere lekeplasser og trivelige bilfrie områder.


Det er gitt tilskudd til både små og større tiltak som lekeplasser, møteplasser, grøntområder, aktivitets- og treningsområder, parsellhager og blomsterenger, forteller Eskil Bråten, direktør i Eiendoms- og byfornyelsesetaten.

– Vi har også gitt tilskudd til noe så enkelt som en benk, men som har vist seg som et viktig bidrag for å få folk til å møtes utendørs sier direktøren.

Haarklous plass er ett av de tidligere prosjektene i bydelen som har mottatt støtte. Foto: Ilja C. Hendel

Ella Hvals plass ble ferdig oppgradert i 2019. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Søknadsfrist 1. mars

Søknadsfristen for bydelene er 1. mars, innspill må derfor komme til bydelen i god tid før dette.


– Vi håper at vi får inn spennende søknader fra bydelene innen 1. mars sånn at byen neste år kan suppleres med flere grønne rekreasjonsområder til glede for mange, sier byråd Hermstad.

Parkforvalter Mads B. Nakkerud i Bydel Sagene sier til Sagene Avis at bydelen ennå ikke har bestemt seg for hvilke prosjekter de eventuelt vil søke midler til. Forslag kan sendes bydelen på e-post:
postmottak@bsa.oslo.kommune.no.

Du kan lese mer om torg, møteplasser og tildelingen på kommunens nettside.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...