ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Oslos største kjøpesenter:

18.000 daglige besøkende. Se hvor mange som får utlevert munnbind

«Koronavekter» Karl Høgberg og senterdirektør Unni Merethe Aasgaard fotografert i fjor høst. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

Koronavekterne på Storo Storsenter deler ut mange hundre gratis munnbind hver dag. Men med 18.000 daglige besøkende er de aller fleste flinke til å ha med eget, roser senterdirektør Unni Merethe Aasgaard.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

STORO: 29. oktober 2020 kom påbudet om munnbind på offentlige steder, der du ikke kan holde en meters avstand, også på kjøpesentre. Oslos største kjøpesenter, Storo Storsenter, var ikke noe unntak, og skaffet seg derfor 35.000 munnbind.

– Fra lørdag 31.10. har vi også hatt egne koronavektere, som deler ut munnbind til kunder som kommer til oss, i tillegg oppfordrer de kunder til å holde avstand. I starten delte vi i snitt ut 450 munnbind per dag, men i desember med veldig mange besøkende så økte dette til rundt 600 munnbind per dag, forteller senterdirektør Unni Merethe Aasgaard.

Det høres ganske mye ut, men når det ifølge Aasgard i desember var 18.000 besøkende i snitt per dag, så er de aller fleste flinke til å ta med eget munnbind.

– Og ikke minst er det mange lekre varianter å se i fellesarealet. Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på at vi deler ut dette gratis – det kan jo være lett å glemme, så mange er takknemlige for at vi har dette tilbudet til kundene. Vi er et profilert senter i Oslo, og da er det viktig med smitteverndisiplin, understreker hun.

90 prosent med munnbind

Oslo kommune foretar kontroller og stikkprøver i kjøpesentre og handlegater i Oslo. Etter en observasjonsrunde på Storo lørdag 14. november, meldte Beredskapsetaten (BER) tilbake til senterdirektøren:

ANNONSE

«BER anslo at omtrent 90% av publikum bruker munnbind. Snakket med vektere på senteret som delte samme oppfatning. De fleste tar på munnbind uoppfordret ved inngangen, og de som ikke har på seg blir tilbudt munnbind av vekterne.»

Kundetellersystem

I tillegg er det utplassert antibac-stasjoner ved innganger og andre strategiske steder hvor kunder ferdes.

Totalt i 2020 ble det registrert 4,6 millioner besøkende, inkludert de som skal til treningssenteret.

– Jeg var mye i fellesarealet spesielt i desember, og så at mange også er flinke til å holde til høyre og følge pilene våre. Butikkene har gjort en glimrende jobb med å ha full kontroll på antall kunder i butikk – mange har bestilt egne vektere, og andre butikker har egne medarbeidere som har «falkeblikket».

Senterdirektør Unni Merethe Aasgaard viser pilene som markerer «kjøreretningene» i fellesarealene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

ANNONSE

Hun legger til at det er et kundetellersystem i senteret som i sanntid gir informasjon om hvor mange som er inne samtidig. I tillegg har senteret en beredskapsplan som skal dokumentere hvor mange som kan være inne samtidig.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE