Sagene Avis

20-årsjubileum i fakkellys

Pain Solution fra Elvelangs i 2018. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Arrangementet som startet ved Oslos 1000-årsfeiring i 2000 har rundet 20 år. Nå er årets dato klar.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

AKERSELVA: Datoen for årets Elvelangs i fakkellys er klar: Torsdag 26. september slukkes det elektriske lyset, og Akerselva pyntes med 4000 fakler fra Brekkedammen til Vaterland. Samtidig blir det over 100 kulturinnslag langs den drøyt 8 kilometer lange ruta.

Det er bydelene langs Akerselva – Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo – som står bak arrangementet.

Elvelangs ble første gang arrangert som et jubileumsarrangement i år 2000, i forbindelse med Oslos 1000-årsfering. Siden ble arrangementet et fast kulturinnslag, som samler omlag 40.000 mennesker én kveld hver høst. I 2019 går Elvelangs for 20. gang.

Alle har et forhold til elva

– Jeg tror at alle vi som er oppvokst i denne byen, eller som senere har flyttet hit, alle har vi et forhold til Akerselva, sa ordfører Marianne Borgen da hun åpnet den 19. Elvelangs ved Brekkedammen i 2018.

Ordfører Marianne Borgen åpnet Elvelangs ved Brekkedammen i 2018. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Hun sa videre at Akerselva, som bukter seg fra Maridalsvannet og helt ned til fjorden, har en viktig betydning for Oslo.

– Den er ikke så spesielt brei, den er heller ikke så spesielt lang, men den har stor betydning for byen. Den har hatt stor betydning for historien, og har stor betydning i dag, ikke minst som et viktig turområde for store deler av Oslos befolkning.

Ønsker deltakere

Og arrangementet Elvelangs har blitt et av de største kulturarrangementene i byen gjennom året. Deltakelsen er åpen og gratis for alle, og over 1000 frivillige stiller opp i gjennomføringen, og med kulturelle innslag. Det være seg musikk, dans, lyskunst, flammekunst og installasjoner, både fra profesjonelle og amatører.

Allerede nå sier arrangøren at du kan melde ra dersom du vil delta med innslag i den 20. utgaven.

«Både institusjoner, privatpersoner og frivillig kulturliv kan melde seg på med innslag, som fordeles og plasseres av arrangørene. Publikum kan starte der de vil, men gå nedover!» skriver de på Facebooksiden Elvelangs i Fakkellys.


Videre skriver de:

«Akerselva er Oslos viktigste blågrønne korridor og et rekreasjonsområde for Oslos befolkning, men også hjem for et stort antall arter - planter, fugler, dyr, insekter og fisk. Elvelangs er i tillegg til å være en kulturell opplevelse, også en feiring av Oslos unike natur- og i år fyller arrangementet 20 år samme år som Oslo er europeisk miljoøhovedstad.»

Se bilder fra Elvelangs i 2018 her:


Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...