ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

20-årsjubileum i fakkellys

Pain Solution fra Elvelangs i 2018. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Arrangementet som startet ved Oslos 1000-årsfeiring i 2000 har rundet 20 år. Nå er årets dato klar.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

AKERSELVA: Datoen for årets Elvelangs i fakkellys er klar: Torsdag 26. september slukkes det elektriske lyset, og Akerselva pyntes med 4000 fakler fra Brekkedammen til Vaterland. Samtidig blir det over 100 kulturinnslag langs den drøyt 8 kilometer lange ruta.

Det er bydelene langs Akerselva – Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo – som står bak arrangementet.

Elvelangs ble første gang arrangert som et jubileumsarrangement i år 2000, i forbindelse med Oslos 1000-årsfering. Siden ble arrangementet et fast kulturinnslag, som samler omlag 40.000 mennesker én kveld hver høst. I 2019 går Elvelangs for 20. gang.

Alle har et forhold til elva

– Jeg tror at alle vi som er oppvokst i denne byen, eller som senere har flyttet hit, alle har vi et forhold til Akerselva, sa ordfører Marianne Borgen da hun åpnet den 19. Elvelangs ved Brekkedammen i 2018.

Ordfører Marianne Borgen åpnet Elvelangs ved Brekkedammen i 2018. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ANNONSE

Hun sa videre at Akerselva, som bukter seg fra Maridalsvannet og helt ned til fjorden, har en viktig betydning for Oslo.

– Den er ikke så spesielt brei, den er heller ikke så spesielt lang, men den har stor betydning for byen. Den har hatt stor betydning for historien, og har stor betydning i dag, ikke minst som et viktig turområde for store deler av Oslos befolkning.

Ønsker deltakere

Og arrangementet Elvelangs har blitt et av de største kulturarrangementene i byen gjennom året. Deltakelsen er åpen og gratis for alle, og over 1000 frivillige stiller opp i gjennomføringen, og med kulturelle innslag. Det være seg musikk, dans, lyskunst, flammekunst og installasjoner, både fra profesjonelle og amatører.

Allerede nå sier arrangøren at du kan melde ra dersom du vil delta med innslag i den 20. utgaven.

«Både institusjoner, privatpersoner og frivillig kulturliv kan melde seg på med innslag, som fordeles og plasseres av arrangørene. Publikum kan starte der de vil, men gå nedover!» skriver de på Facebooksiden Elvelangs i Fakkellys.

ANNONSE

Videre skriver de:

«Akerselva er Oslos viktigste blågrønne korridor og et rekreasjonsområde for Oslos befolkning, men også hjem for et stort antall arter - planter, fugler, dyr, insekter og fisk. Elvelangs er i tillegg til å være en kulturell opplevelse, også en feiring av Oslos unike natur- og i år fyller arrangementet 20 år samme år som Oslo er europeisk miljoøhovedstad.»

Se bilder fra Elvelangs i 2018 her:


Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE