ANNONSE

371 millioner påstigninger i 2017

Flest reiser med buss, mens det er en liten nedgang for trikken. Foto: RUTER

I jubileumsåret viser nye tall fra Ruter en trafikkvekst på 5,9 prosent i 2017. Dette tilsvarer 371 millioner påstigninger totalt, 21 millioner flere enn året før.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2018 kl 12:13

ANNONSE

OSLO: Veksten i kollektivtrafikken i Oslo og Akershus fortsetter. I Oslo var veksten i 2017 på 6,1 prosent, mens i Akershus var det en trafikkvekst på 5,3 prosent. Det skriver Ruter i en pressemelding. Onsdag presenterte selskapet trafikktallene for 2017.

– Utviklingen de siste ti årene har vært fantastisk og målet vårt er at dette skal fortsette. Kollektivtrafikken står overfor store endringer. På vei mot et fleksibelt, utslippsfritt og smart mobilitetstilbud vil det kreve at vi fortsetter å planlegge ut i fra markedsbehovene og inkluderer kundene våre i utviklingen av tilbudet, sier Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter.

Vekst på 21 millioner

Totalt var det 371 millioner påstigninger i Oslo og Akershus i 2017. Dette er en økning på 21 millioner påstigninger i forhold til året før.

– Dette er historiske og gledelige tall. Aldri i Ruters historie har vi sett en større økning i antall kollektivreiser i Oslo. At stadig flere reiser miljøvennlig bidrar til en mer inkluderende by, der astmatikere og barn kan puste fritt, klimautslippene går ned, og de som virkelig trenger bilen slipper å stange i kø. Arbeidet er ikke ferdig, og de neste årene skal vi fortsette å utvide antall avganger, sette inn flere elbusser, rulle ut nye trikker og få i gang byggingen av Fornebubanen og ny t-banetunnel», sier Lan Marie Nguyen Berg, byråd for miljø og samferdsel, i pressemeldingnen.

Flest reiser med buss, mens T-bane har størst vekst

Det er bussene som transporterer flest passasjerer, med 158 millioner påstigninger i 2017. Deretter kommer T-banen med 118 millioner påstigninger, og trikken med 51 millioner. Størst vekst i 2017 finner vi på T-banen med 10,9 prosent.

For trikken isolert er det en trafikknedgang på 3 prosent.

– Veksten i kollektivtrafikken i Akershus er svært gledelig. Styrkingen av kollektivtilbudet lokalt, gjennom å sikre gode forbindelser til kollektivknutepunkt i regionbyene våre, er et riktig grep. Vi ser at overgangen til et mer fleksibelt rutetilbud, med bussmating til skinnegående transport, gir gode resultater. Sammen har Oslo kommune og Akershus fylkeskommune lykkes med satsingen på kollektivtransport. I 2017 var det 10 år siden Ruter ble etablert, og Ruter har brukt de 10 årene godt, sier Anette Solli, fylkesordfører i Akershus.

Antall påstigninger per driftsart, i millioner og trafikkvekst i prosent:

  • Buss – 158 – 7,7%
  • T-bane – 118 – 10,9 %
  • Trikk – 51 – -3,0 %
  • Tog – 39 – 8,5 %
  • Båt – 4,5 – -0,6 %
  • Sum – 371 – 5,9 %

LES OGSÅ: Vil lage gangbro over Storo t-banestasjon

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!