ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Oslobudsjettet 2021:

5000 nye plasser i kulturskolen, så mange kommer til Voldsløkka

Høsten 2023 åpner den nye ungdomsskolene i Uelands gate 85 ved Voldsløkka. I Oslobudsjettet 2021 legges det frem hvor mange kulturskoleplasser det vil bli. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

– En historisk satsing, sier Omar Samy Gamal, byråd for kultur, idrett og frivillighet.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

VOLDSLØKKA: – Bare litt over 8.000 barn og unge er elever i den kommunale kulturskolen per i dag, og det er lange ventelister. De neste fire årene etablerer vi 5000 nye plasser – det er en historisk satsing, sier Omar Samy Gamal, byråd for kultur, idrett og frivillighet, i en pressemelding.

Byrådets ambisjon er å styrke den kulturelle grunnmuren med tilbud som når ut til alle. Kulturskolen er helt grunnleggende for opplæringen av nye generasjoner. Oslo har svært lav dekningsgrad i den kommunale kulturskolen og det er store forskjeller i deltagelse mellom ulike deler av byen. I dag er det rundt 24.000 barn og unge som får opplæring i private kulturskoler eller ideelle tilbud.

Omar Samy Gamal (SV). Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

– For å få et tilbud som når ut til alle trenger vi flere plasser. Vi trenger også at flere opplever at tilbudene er for dem, og vi må bidra aktivt til å bygge ned hindringer for deltakelse. De neste årene skal vi bygge nye kulturstasjon på Voldsløkka, Manglerud og på Mortensrud. Samtidig etablerer vi 400 plasser i bydeler der det er ekstra behov, sier Gamal.

Plassene er fordelt slik:

  • Voldsløkka: 1750 plasser
  • Manglerud: 1300 plasser
  • Mortensrud: mellom 1300 og 1800 plasser
  • I tillegg kommer det ca. 400 nye plasser i bydeler med ekstra behov

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE