Sagene Avis

53 millioner kroner mer til snørydding

Mer penger til snørydding. Foto: ILLUSTRASJON/SAGENE AVIS

– De siste ukene har det vært vanskelig å komme seg rundt i byen vår, spesielt for de som ikke er så gode til beins. Brøytebudsjettet er i ferd med å tømmes og Bymiljøetaten har derfor bedt om mer penger, sier Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel (MDG).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2018 kl 12:29

OSLO: Brøytebudsjettet i Oslo er i ferd med å bli brukt opp. Byrådet har derfor satt av ekstra 53 millioner kroner til brøyting og strøing. I tillegg får Bymiljøetaten penger til å leie inn ekstra utstyr til fjerning av is og snø på fortau og vei i boligområder.

Uvanlig snørik

– Den uvanlig snørike vinteren byr på store problemer. Det har aldri vært flere maskiner eller et større mannskap i sving med brøyting og snørydding, og det er brukt rekordstore mengder grus til å strø fortauene. Ved utgangen av januar var det i vinter strødd 25 500 tonn med grus, mot 15 000 tonn i hele vintersesongen 2016/2017. På grunn av de uvanlige snømengdene beregner Bymiljøetaten at de vil bruke ca. 180 millioner kroner på vintervedlikehold i 2018. Det er om lag dobbelt så mye som i 2017, ifølge pressemelding fra byrådet, onsdag 14. februar.

LES OGSÅ: Gatene skal ryddes, se her om du å flytte bilen din.

Bedt om mer penger

Videre:

– De siste ukene har det vært vanskelig å komme seg rundt i byen vår, spesielt for de som ikke er så gode til beins. Brøytebudsjettet er i ferd med å tømmes og Bymiljøetaten har derfor bedt om mer penger. Det skal vi selvfølgelig sørge for slik at vi kan fortsette å brøyte og strø, i tillegg til å øke innsatsen for å fjerne is og holke spesielt i boligområder, sier Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel.


– Mens andre har foreslått store kutt i Bymiljøetatens budsjett, har byrådet også tidligere økt rammene for vinterdrift. I år har det vært så mye snøfall at vi etterbevilger det som trengs, sier Robert Steen, byråd for finans, i samme pressemelding.

LES OGSÅ: Har fått over 10.000 brøyteklager så langt i vinter

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...