ANNONSE

700.000 kroner skal ruste opp fritidsklubben

Nå skal fritidsklubben rustes opp. Foto: UNGMETRO

– Bydelsutvalget bestemte også at Barne- og ungdomsrådet skal medvirke i denne prosessen. Det er viktig fordi barn og unge selv best vet hva som trengs, sier bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2018 kl 13:35

ANNONSE

SAGENE: Fritidsklubben UngMetro skal bidra til at ungdom og psykisk utviklingshemmede i Bydel Sagene har en meningsfull fritid. Klubben ligger fint til, nær Bjølsenparkens grøntområde, ballbinge, fotballbane og lekeplass.

Men klubbhuset er slitt og tilbudet trenger en oppgradering. Bydel Sagene har dialog med de unge selv, om revitalisering av UngMetro.

Trengs flere oppgraderinger

Fra prosessen fremgår det at huset er åpnet opp mer for befolkningen, og ungdommene er mye tettere på og påvirker direkte til rigging av tilbudet gjennom et tett samarbeid. Huset trenger imidlertid en teknisk og fysisk oppgradering.

Videre at det trengs å åpne opp inngangspartiet med en bredere og åpen dør for at inngangspartiet skal være mer innbydende. Det trengs et lyd- og video-anlegg for å tilfredsstille dagens tekniske nivå.

I tillegg trenger kjøkkenet en oppgradering, med vaskemaskin og steamer, og det elektriske anlegget, med oppvarmin og lys, må utbedres. Det har vært et stort problem at huset er svært kaldt på vinteren, og varmt om sommeren. Til slutt trengs det generell oppussing for å gjøre det hyggelig, og det er behov for funksjonelle møbler.

700.000 kroner

– Nå har bydelsutvalget satt av til sammen 700.000 for å gjøre UngMetro til et enda bedre sted for bydelens barn og unge. 300.000 skal brukes til engasjementstilling som Ungdomskoordinator knyttet til UngMetro for å følge opp samvirke med ungdommene. 400.000 skal brukes til oppgraderingsprosjketer ved UngMetro, forteller bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap).

Han mener det var på tide med mer midler til ungdomstiltaket.

– Ja, det er på høy tid at vi nå kan bruke penger på UngMetro. Dette kan vi nå fordi det rødgrønne flertallet i bystyret har satt av mer penger til bydelene. Dette setter oss i stand til både å oppgradere selve bygget men ikke minst å utvikle selve tilbudet på UngMetro.

– Det blir spennende å følge med på utviklingen på UngMetro. Bydelsutvalget bestemte også at Barne- og ungdomsrådet skal medvirke i denne prosessen. Det er viktig fordi barn og unge selv best vet hva som trengs, legger han til.

– Pengene kommer godt med

Ungdomsansvarlig for ungdomstiltakene i Bydel Sagene, Patrick Bottolfsen, forteller at pengene kommer godt med, og at en oppgradering er nødvendig.

– Flere hundre barn og ungdommer bruker UngMetro hver uke. Blant annet bruker elever ved Bjølsen skole stedet i pausene. Gjennom hverdagene har vi ellers tilbud fra rett etter skoletid, og utover kvelden, som består av juniorklubb og ungdomsklubb. I tillegg er stedet populært å låne til klassefester og bursdager i helgene. Faktisk er alle helger frem til midten av juni nå bortbooket, forteller Bottolfsen.

LES OGSÅ: Harald (80) syklet 177 turer i fjor. I mai skal kronprinsparet sitte på

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!