ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Å bevege seg handler ikke nødvendigvis om å løpe maraton

Stor glede og veldig hyggelig på Treschow-løpet onsdag, ved Sagene Seniorsenter. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det var kanskje litt premierenerver på Sagene, for første gang arrangerte seniorhuset Treschow-løpet. Men det blir nok ikke siste gang. Se mange bilder i saken.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.05.2018 kl 09:37

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Dagen og arrangementet startet med et foredrag om folkehelsa nå og før, med lokalhistoriker Leif Gjerland, og bruker av Sagene Seniorsenter Arne Emil Sæther. Kristin Oppsahl, frisklivskordinator i Bydel Sagene, deltok også i mimringen.

Og helse, mer aktivitet og fokus på hvor viktig det er å røre på seg, det man orker og klarer, er grunntanken i bunn av arrangementet.

I midten lokalhistoriker Leif Gjerland, til høyre bruker av seniorhuset Arne Emil Sæther. Kristin Oppsahl, frisklivskordinator i Bydel Sagene deltok også i mimringen i forkant av løpet. Foto: SAGENE SENIORHUS

Viktig å røre på seg

Etter foredraget beveget samlingen seg ut. Elsa (88) med rullator var ikke så veldig interessert i noen photo shoot, men hun understreket at ut og gå, det må hun.

– Jeg prøver å gå så mye som mulig. Det er så utrolig viktig å røre på seg. Jeg har ingen planer om å vinne i dag, men å delta.

ANNONSE

Turid (79), også med rullator, har testet løypa tidligere.

– Først må jeg si at det var et veldig bra foredrag i stad, roser hun, før hun fortsetter.

– Jeg har jo gått løypa før, og dette er jo veldig morsomt. Om jeg skal komme først i mål? Ha, ha, nei jeg er her bare for å gjennomføre!

Man må ikke løpe maraton

Bydelens representant på arrangementet var Ap-politiker Jørgen Foss fra bydelsutvalget.

ANNONSE

– Dette håper jeg blir en tradisjon - hvert år. Det er så veldig viktig å bevege seg. Men å bevege seg handler ikke nødvendigvis om å løpe maraton. Å gå ett kvarter hver dag kan være nok for noen. Og så synes jeg det er veldig hyggelig at det er barnehagebarn her i dag også, en miks av generasjoner. Se hvordan de eldre gnistrer med barna rundt seg, sa blant annet en engasjert Foss til lokalavisa.

Ikke bare bo, men også leve

Foss holdt også en liten appell før løpet. Han kunne med litt latter fortelle at han kanskje var en smule historisk, som den første og så langt eneste folkehelsekomitelederen i Bydel Sagene.

– Jeg er født og oppvokst i denne bydelen. Bydel Sagene er en miniatyrverden, og så langt det lar seg gjøre så skal vi satse på alle folka som bor i denne bydelen. Men her skal vi ikke bare bo, her skal vi også leve. Vi skal i tillegg satse på kultur, kultur i et helseperspektiv er for eksempel å trimme litt.

Fint driv

Så var det bare å ta med seg krykker, rullatorer og beina for en liten felles oppvarming, før det hele kunne settes igang, nemlig løpet, eller spaseringen, rundt seniorhuset. Totalt opp mot 15 minutters aktivitet, for de som ønsket å gå, eller løpe, flere runder.

Og til, fritt oversatt, «Gi meg en mann etter midnatt», av ABBA, så la gjengen avgårde i fint driv.

ANNONSE

Noen av barnehagebarna som var invitert, sprintet rundt seniorhuset, mens de evigunge kanskje syntes en runde var mer enn nok.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE