Sagene Avis

Farlig trend har kommet til Torshov:

Advarer mot løse sykkelhjul

Noen har tuklet med syklene på Torshov. Politiet advarer mot den farlige trenden. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Politiet oppfordrer på det sterkeste barn og unge til å ikke utføre trender de ser kan føre til skade på seg selv eller andre.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2020 kl 14:46

TORSHOV: Flere sykler har fått hjulene sine løsnet på Torshov i det siste.

– Noen går rundt og løsner skruene på forhjulene noe som kan være livsfarlig. Tenker det er lurt å si ifra så det ikke skjer flere ulykker, skriver en leser til Sagene Avis, og legger til at naboen fikk et ublidt møte med asfalten.

Politiet har advart på Facebook mot denne farlige trenden. Det er forebyggende avdeling ved Manglerud politistasjon som skriver dette i et Facebook-innlegg onsdag.

– De seneste ukene [har] vi sett en trend som har spredd seg også til våre bydeler i Oslo: en destruktiv og farlig utfordring der ungdommer løsner forhjulene på syklene til andre, skriver politiet i innlegget.

Her kan du lese innlegget i sin helhet:

De seneste ukene vi sett en trend som har spredd seg også til våre bydeler i Oslo: en destruktiv og farlig utfordring...

Publisert av Forebyggende Manglerud Onsdag 30. september 2020

– Trend fra TikTok

Lokalavisa spurte Oslo politidistrikt om det har vært flere slike tilfeller i bydel Sagene. Nettpatruljen Oslo har ikke fått nye tips den siste tiden om denne trenden, og det skjer på ulike steder i landet. Denne trenden kommer, ifølge politiet, fra TikTok.

– Når de som ønsker å skade noen på denne forferdelige måten, ved å løsne hjulkoblingen på forhjulet, hvor hjulet ser og kjennes tilsynelatende festet ut, men henger i prinsippet ikke fast slik at en liten hump i veien gjør at du går på trynet og fører til alvorlige skader, er det klart noe vi ser alvorlig på, sier Anne Katrin Storsveen, politiførstebetjent og avsnittsleder i avsnitt for nettpatrulje og støttesenter for kriminalitetsutsatte.


Hun sier skadeomfanget kan bli stort for dem som blir utsatt for dette. Og når man er uvitende om at noen har tuklet med sykkelhjulet, er man heller ikke forberedt på å unngå å skade seg.

– Politiet oppfordrer på det sterkeste barn og unge til å ikke utføre trender de ser kan føre til skade på seg selv eller andre.

Blir anmeldt

I verste fall kan slik hendelser som dette medføre dødsfall hvis man faller forkjært og slår seg, fortsetter politiførstebetjenten.

– Ved bevisst å skade andre for humoren sin skyld, kan få alvorlige konsekvenser for dem som har utført sabotasjen ved at de blir anmeldt. En anmeldelse er ikke det beste å ha på CVen sin. Så vi oppfordrer de unge til å tenke seg om og slutte med dette omgående.

Politiet oppfordrer også foreldre til å ta en prat med barna sine om hvordan man kan unngå slike ulykker, og ved enkle grep kan sikre seg mot at man blir utsatt for liknende sabotasje.


– Det første man må gjøre er å sjekke om hurtigkoblingen er løsnet. Det andre er å feste strips til koblingen, da har du ikke mulighet til å få løs hjulet. Det tredje er å kjøpe en ny hurtigkobling uten bøyle, sier Storsveen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...