ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Akerselva må få et mye sterkere vern

Etter nesten en time med klargjøring av kano, kom de seg endelig avgårde. Foto: PRIVAT

– Det er noe vi jobber for nå, sa lokalpolitikerene, satte seg i kanoen og padlet nedover elva.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 25.06.2017 kl 08:03

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Torsdag tok lokalrepresentanter fra Miljøpartiet de Grønne i Bydel Sagene en kanotur ned Akerselva, for å feire Akerselva og løfte saken om elva som landskapsvernområde.

Internkonkurranse

I tillegg til å løfte frem og synliggjøre verdien av Akerselva, er den en annen grunn til stuntet.

– Denne uka har vi en internkonkurranse mellom lokallagene i Oslo (MDG) om å ha det beste stuntet, og dette er vårt bidrag, forteller Siri Mittet, som padlet sammen med Sirin Hellvin Stav.

De møttes ved Badebakken i Nydalen, satt sammen kanoen, og padlet nedover elva.

– Det var veldig moro. Vi hadde en del plunder med å sette opp kanoen, det var vanskeligere enn vi hadde blitt fortalt. Vi var derfor veldig glade da vi endelig kom oss ut på elva. Det var en flott opplevelse, med lokallaget gående ved siden av elva med banner: Ta vare på Akerselva!

ANNONSE

– Flere mennesker som stoppet opp for å se hva vi drev på med, forteller de også. 

Til tross for utfordringer med oppsetting, ble det en god greie.

– Det var veldig fin opplevelse, som jeg gjerne kan gjøre igjen. Kanskje vi kan padle enda lengre, kanskje nesten hele elva, sier Mittet.

Støtter flere gode saker

De forteller at Akerselva Miljøpark er under press fra enkeltreguleringer. Derfor vil de at vernebetingelsene for Akerselva miljøpark skal styrkes, og at vernestatusen går over til å bli landskapsvernområde.

– Vårt forslag ble vedtatt i et tillegg i tilknyting til høring om den nye kommuneplanen. Med denne aksjonen ønsket vi å løfte opp dette og behovet for et mye sterkere vern av Akerselva, sier Mittet.

ANNONSE

I tillegg til å fremme forslaget om landskapsvern, ønsket partiet også å løfte opp tilbudet som Sagene Frivilligsentral har, med utlån av sport og fritidsutstyr.

– Miljøpartiet De Grønne har støttet dette tilbudet med midler gjennom budsjetter, og jobber aktivt for at de skal opprettes flere ordninger som bidrar til mer gjenbruk og være mer aktiv. Derfor brukte vi kano fra Sagene Utlånssentral.

–Akerselva har en viktig rolle

Akerselva er viktig for veldig mange i byen vår. Fra industri og sagdrift til en mye brukt naturperle som renner gjennom hovedstaden.

– Akerselva fungerer i dag som et blågrønt fristed med rikt biomangfolk og verdier som betyr mye for folks trivsel og helse. Elva og området rundt gir også et tilbud til de som ikke har hage og bor tett. Derfor vil vi verne om elva og ta vare på dens verdier, til det beste for oss som bor her nå og for de som kommer etter oss, avslutter Mittet.

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE