Sagene Avis

«Akerselva Miljøparks gudmor» får Oslo bys høyeste utmerkelse

Sissel Rønbeck ved Akerselva. Foto: ARKIV SAGENE AVIS

– Jeg er takknemlig og rørt over denne anerkjennelsen, sier Sissel Rønbeck.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 19.03.2019 kl 12:08

SAGENE: Høsten 1986 tok daværende miljøvernminister Sissel Rønbeck initiativ til et omfattende handlingsprogram for området langs Akerselva. Rønbeck ønsket å bevare områdets miljø- og kulturhistoriske verdier, med vekt på industri- og arbeiderhistorie. De store utbyggingsplanene på midten av 1980-tallet hadde satt disse verdiene i fare. Friområdene langs Akerselva var under press og viktige kulturminner fra industrialiseringens tidligste fase stod i fare for å forsvinne.

Prosjektet Akerselva miljøpark ble etablert med en styringsgruppe med representanter for Miljøverndepartementet og Oslo kommune. IN’BY ble engasjert som sekretariat for styringsgruppen, med et samlet ansvar for forvaltningsstrategier for industrikulturminnene langs Akerselva og for å ferdigstille en sammenhengende elvepark med en levende laksestamme i en renset elv.

Fra hjemmesiden til Akerselva Miljøpark.

LES OGSÅ TIDLIGERE SAK I SAGENE AVIS OM SISSEL RØNBECK HER

Nå er hun tildelt Oslo bys høyeste utmerkelse, St. Hallvard-medaljen, sammen med Ida Fossum Tønnessen, for deres verdifulle innsats for hovedstaden. St. Hallvard-medaljen har vært delt ut siden 1956.


St. Hallvard-medaljen deles ut av ordfører Marianne Borgen i Oslo rådhus 14. mai.

– Sissel Rønbeck og Ida Fossum Tønnessen har begge gjort elvene i Oslo tilgjengelige for Oslos befolkning. Tilgang på elvene har skapt fantastiske naturområder som gjør at vi kan oppleve harmoni mellom byen, naturen og byens historie», sier Borgen i en pressemelding.

Sissel Rønbeck

Sissel Rønbeck (Bydel Sagene) mottar utmerkelsen for sitt initiativ til et omfattende handlingsprogram for området langs Akerselva. Målet var å bevare miljøets kulturhistoriske verdier med vekt på industri og arbeiderhistorie og ferdigstille en sammenhengende elvepart med en levende laksetestamme i en renset elv.

– Jeg er takknemlig og rørt over denne anerkjennelsen. Og jeg deler den gjerne med alle frivillige organisasjoner, private interesser og offentlige etater som har bidratt til å gjøre Akerselva og dens historie til en stolthet for hele byen», sier Sissel Rønbeck i pressemeldingen.

Ida Fossum Tønnesen

Ida Tønnesen. Foto: Privat


Ida Fossum Tønnessen mottar utmerkelsen for sitt mangeårige engasjement og utrettelige innsats for byens elver og bekker. Hun har arbeidet for å åpne de mange elvene som på sin veg til sjøen er blitt dekket av betong, eller lagt i rør. De siste 10 årene har over 3000 meter elver eller bekker blitt åpnet til glede for oss alle.

– Dette var en veldig hyggelig beskjed å få. Dette at arbeidet med byens vassdrag settes på kartet på denne måten i året hvor Oslo er Europeisk miljøhovedstad, er et kraftig håndslag til alle ildsjelene i Oslo Elveforum for alt det flotte arbeidet som utføres hver dag. Jeg er stolt og glad for å være på dette laget», sier Ida Fossum Tønnessen.

HER KAN DU LESE MER OM BEGRUNNELSEN FOR TILDELINGEN AV ST. HALLVARD-MEDALJEN

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...