ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Aktørene i rettssaken mot ambulansekapreren på befaring på Torshov

Statsavdvokat Alvar Randa, advokat Øyvind Bergøy Pedersen og advokat Magnus Brekke Svanberg under rettens befaring i ambulansekapring-saken på Torshov fredag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Aktørene i rettssaken mot mannen som er tiltalt for sju drapsforsøk etter at han kapret en ambulanse i 2019, var fredag på Torshov på befaring.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV/OSLO TINGRETT: – Når jeg får øyekontakt og ser retningsutslaget, er jeg 100 prosent sikker på at han sikter på oss. Det går veldig fort og jeg må konsentrere meg om å komme meg unna. Hvis ikke, hadde jeg blitt påkjørt, sa en politimann i 40-årene under rettssaken i forrige uke.

Fredag var aktørene i retten på befaring på Torshov der 33-åringen kjørte rundt med en kapret ambulanse 22. oktober 2019. Den tiltalte mannen var ikke til stede under befaringen.

Rundt 15 minutter etter at mannen kapret en ambulanse på Rosenhoff, endte ferden her i Krebs' gate på Torshov. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Befaringen startet ved krysset Trøndergata – Hegermanns gate, der påtalemyndigheten mener at 33-åringen forsøkte å kjøre på mannen i 30-årene og hans kollega i 40-årene med ambulansen.

Begge politimennene skjøt mot ambulansen. Det ene skuddet traff vinduet på bakeriet Backstube like ved etter å ha rikosjettert.

ANNONSE

Retten var også på befaring ved Åsengata ved Sandaker senter. Her mener påtalemyndigheten at 33-åringen forsøkte å kjøre på et eldre ektepar og en mor som var ute og gikk tur med tvillingene sine i barnevogn.

Barnevognen med de sju måneder gamle tvillingene ble truffet og kastet opp i været.

– Jeg tenkte at nå døde de, sa barnas mor gråtende i retten i forrige uke.

ANNONSE

Kvinnen vitnet også under befaringen fredag. Ingen ble alvorlig skadd under hendelsen.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE