ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Veggmaleriet er ferdig:

– Alle må komme og se

Se så fint det ble! Foto: Øivind Sabel

Veggmaleriet i Stavangergata er ferdig, og den fargerike muren skal nå vise mangfoldet i nabolaget.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.07.2020 kl 13:14

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BJØLSEN: Den lokale kunstneren Mikael Noguchi er nå ferdig med å pynte opp den tidligere grå og kjedelige murveggen i Stavangergata, inn mot Holmestrandgata.

– Jeg lager et motiv for å glede andre. Det var en grå murvegg med rust som rant nedover. Jeg maler mennesker, både unge og eldre, kanskje de som går forbi kan kjenne seg igjen i noen av dem? Jeg lager også noen fantasidyr, sa han i forrige uke.

– Vi er så stolte

Og nå er kunstverket ferdig!

– Vi er så stolte over dette prosjektet, noe som fungerer som en visuell representasjon av den flergenerasjonelle, flerkulturelle naturen i nabolaget vårt. Alle må komme og se det, sier beboer i Bjølsen borettslag og en av initiativtakerne, Tyler Dale Hauger.

Se så fint det ble! Foto: Øivind Sabel

ANNONSE

Fått støtte fra bydelen

Foreningen for Urban Samtidskunst fikk i fjor 50.000 kroner fra Bydel Sagenes kulturstipend for å lage et utendørs kunstverk ved Margarinfabrikken barnehage. Beboerne i Bjølsen borettslag søkte om midlene, og fikk full støtte fra bydelens kulturpolitikere. De har også fått 20.000 i Grønne midler fra bydelen og 50.000 fra Sparebankstiftelsen.

I søknaden skrev Bjølsen borettslag at veggen kan skape kommunikasjon på tvers av kulturell bakgrunn, alder og tilhørighet. Og med Norges største barnehage rett over gata, vil denne veggen bli synlig for veldig mange. Kanskje veggen til og med kan bli et skikkelig «landemerke» i bydel Sagene?

Den lokale kunstneren Mikael Noguchi har pyntet muren. Foto: Øivind Sabel

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE