ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Alva tar med seg bøker, leker og et håp om å heve barnas mattekunnskaper

PRAKSIS: Alva Eide (nummer to fra venstre) fra Bydel Sagene har reist på en spennende, og lang, tur. Foto: Privat

Alva Eide ser frem til en «opplevelse for livet», når hun besøker landet der 70,9 prosent av landets befolkning lever i ekstrem fattigdom.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

MALAWI: Leder av skolemiljøutvalget på Nordpolen skole, og tidligere Venstre-politiker, Alva Eide studerer for tiden til å bli lærer.

Mandag 8. oktober startet hun sin praksis, langt unna sitt hjemsted Bydel Sagene.

– Tøft og krevende

Hun går grunnskolelærerstudiet i Stavanger, og i en måneds tid skal hun og tre andre fra studiet ha praksis på en lokal skole i Malawi.

– Vi er enormt spente! Det blir nok både veldig tøft og krevende, samt veldig givende. En opplevelse for livet! sier Eide.

Praksisen er en del av et samarbeidsprosjekt mellom Universitetet i Stavanger og University of Malawi, med mål om å heve matematikk-kompetansen i landet.

ANNONSE

– Den er nemlig svært lav, også sammenlignet med land det er naturlig å sammenligne seg med. Og vi fire utdanner oss alle til å blant annet bli mattelærere.

Samlet inn 26.000 kroner

Det blir en helt ny hverdag for Eide. I gjennomsnitt er det 110 elever per lærer. Og 70,9 prosent av landets befolkning lever i det FN definerer som ekstrem fattigdom.

– Skoleelevene mangler veldig mye av det norske skoleelever tar for gitt, og derfor har vi hatt en innsamlingsaksjon på Facebook. Til sammen har vi samlet inn litt over 26.000 kroner og fått låne store kofferter. Vi har mottatt donasjoner på en del rugby-baller og håndballer som de kan leke med i friminuttene, samt litt over 100 ryggsekker og flere hundre penner fra Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet.

Eide og de andre studentene skal handle for mesteparten av pengene i Malawi, både for å støtte lokale kjøpmenn og for å få mest ut av pengene. Men de har også kjøpt ting til elevene her i Norge, som er vanskelig å få kjøpt i Malawi, som engelske barne- og ungdomsbøker, puslespill, memory-spillet, yatzy, klistremerker, baller til friminuttet og lignende.

– Vi kjøpte det vi kunne finne på Fretex, og har kjøpt baller der en andel går til Rosa sløyfe. Med pengene vi har igjen ønsker vi å kunne bidra med større ting, som å fikse tavler og kjøpe inn pulter, men det må vi finne ut av i samarbeid med skolen.

ANNONSE

– Vi skal holde bidragsyterne oppdatert! sier Eide på e-post fra Malawi.

Her kan du lese om da pedagogisk leder i Espira Grefsen stasjon barnehage, Maria Rekdahl, reiste til Zimbabwe.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE