Sagene Avis

Alva tar med seg bøker, leker og et håp om å heve barnas mattekunnskaper

PRAKSIS: Alva Eide (nummer to fra venstre) fra Bydel Sagene har reist på en spennende, og lang, tur. Foto: Privat

Alva Eide ser frem til en «opplevelse for livet», når hun besøker landet der 70,9 prosent av landets befolkning lever i ekstrem fattigdom.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

MALAWI: Leder av skolemiljøutvalget på Nordpolen skole, og tidligere Venstre-politiker, Alva Eide studerer for tiden til å bli lærer.

Mandag 8. oktober startet hun sin praksis, langt unna sitt hjemsted Bydel Sagene.

– Tøft og krevende

Hun går grunnskolelærerstudiet i Stavanger, og i en måneds tid skal hun og tre andre fra studiet ha praksis på en lokal skole i Malawi.

– Vi er enormt spente! Det blir nok både veldig tøft og krevende, samt veldig givende. En opplevelse for livet! sier Eide.

Praksisen er en del av et samarbeidsprosjekt mellom Universitetet i Stavanger og University of Malawi, med mål om å heve matematikk-kompetansen i landet.


– Den er nemlig svært lav, også sammenlignet med land det er naturlig å sammenligne seg med. Og vi fire utdanner oss alle til å blant annet bli mattelærere.

Samlet inn 26.000 kroner

Det blir en helt ny hverdag for Eide. I gjennomsnitt er det 110 elever per lærer. Og 70,9 prosent av landets befolkning lever i det FN definerer som ekstrem fattigdom.

– Skoleelevene mangler veldig mye av det norske skoleelever tar for gitt, og derfor har vi hatt en innsamlingsaksjon på Facebook. Til sammen har vi samlet inn litt over 26.000 kroner og fått låne store kofferter. Vi har mottatt donasjoner på en del rugby-baller og håndballer som de kan leke med i friminuttene, samt litt over 100 ryggsekker og flere hundre penner fra Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet.

Eide og de andre studentene skal handle for mesteparten av pengene i Malawi, både for å støtte lokale kjøpmenn og for å få mest ut av pengene. Men de har også kjøpt ting til elevene her i Norge, som er vanskelig å få kjøpt i Malawi, som engelske barne- og ungdomsbøker, puslespill, memory-spillet, yatzy, klistremerker, baller til friminuttet og lignende.

– Vi kjøpte det vi kunne finne på Fretex, og har kjøpt baller der en andel går til Rosa sløyfe. Med pengene vi har igjen ønsker vi å kunne bidra med større ting, som å fikse tavler og kjøpe inn pulter, men det må vi finne ut av i samarbeid med skolen.


– Vi skal holde bidragsyterne oppdatert! sier Eide på e-post fra Malawi.

Her kan du lese om da pedagogisk leder i Espira Grefsen stasjon barnehage, Maria Rekdahl, reiste til Zimbabwe.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...