Sagene Avis

Ambulansekapreren har byttet forsvarer

Ambulansen krasjet inn i en port i en bygård etter ferden på Torshov 22. oktober i 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Advokat Torgeir Falkum skal forsvare mannen som er dømt for sju drapsforsøk etter å ha kapret en ambulanse, når ankesaken kommer opp i lagmannsretten.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2021 kl 14:44

TORSHOV: – Det er en kjempeinteressant sak, der det er et klassisk juss som står sentralt, sier Torgeir Falkum til NTB.

25. januar neste år starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett om ambulansekapringen på Torshov.

I mai ble en 33 år gammel mann dømt til tolv års forvaring blant annet for sju drapsforsøk. En enstemmig tingrett mente at mannen, etter å ha truet til seg en ambulanse i Oslo i oktober 2019, var skyldig i drapsforsøk på sju personer.

33-åringen anket selv dommen på stedet. Han erkjente ambulansekapringen og de fleste andre punktene i den omfattende tiltalen, men er ikke enig at han er skyldig i drapsforsøkene på de sju personene.

– Vi er ikke enige om at de objektive og subjektive vilkårene for straff er til stede for drapsforsøk. Vi mener at han ikke har hatt drapsforsett, og at han heller ikke har handlet objektivt på en slik måte at det var egnet for å drepe noen, sier Falkum.


Han tok over som forsvarer for mannen i månedsskiftet juni-juli, etter at mannen selv ønsket et bytte. I tingretten ble ambulansekapreren forsvart av advokat Øyvind Bergøy Pedersen.

(©NTB)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...