Sagene Avis

Anne tar over Hønse-Lovisas hus

HØNSE-LOVISAS HUS: Anne på landet har tatt over driften av Hønse-Lovisas hus, i samarbeid med Arbeidermuseet. Foto: Janina Lauritsen

Den berømte vaffelen blir selvsagt med videre, men Anne gir også mye nytt til menyen og huset.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Lørdag 18. mai åpnet Hønse-Lovisas hus igjen etter å ha fått nye drivere. Nå er det kaféen «Anne på landet» som driver huset, i samarbeid med Arbeidermuseet. Anne på landet har allerede serveringssteder i Hvervenbukta i bydel Nordstrand, i Frognerparken og en egen foodtruck.

– Det var vanskelig å si nei. Dette er et fantastisk sted med all historien og naturen. Vi er glade i gamle hus og fin natur, og vi i tenkte at konseptet til Anne på landet og dette huset passet godt til hverandre. Vi føler oss hjemme, det har vi gjort siden vi begynte å tråkke her. Det føles veldig riktig, forteller Anne Gravingen, som eier og driver Anne på landet sammen med Bendik Romstad.

Større meny

Huset har igjen blitt rustet opp. De har fått nye møbler og flere sitteplasser, og blant annet gangen og toalettet har blitt pusset opp.

Nå tilbys det også en større meny enn tidligere, og alt lages fra bunnen av.

– Vi har en meny med både salt og søt mat. Vi har lammepølser etter egen oppskrift, skogsopp-sandwich, hønsesuppe, rabarbra-slush, flere kaker, vi baker eget brød, bruker lokal ost og har skagenrøre om sommeren.


Hønse-Lovisas hus har lenge vært kjent for vaflene sine. De blir også med videre, men med en liten endring.

– Vår variant blir med rørte bær, man må gjøre ting litt på sin egen måte, sier Gravingen.  

NY DRAKT: Huset har fått nye og flere møbler, i tillegg til litt oppussing. Foto: Janina Lauritsen


MER MAT: Anne på landet byr på en større meny. Inkludert de berømte vaflene! Foto: Janina Lauritsen

Utvider åpningstidene

Huset er åpent fra 11.00-18.00 alle dager unntatt mandager, og nå kan folk få nyte et måltid eller en kopp kaffe også utenfor sommersesongen.

– Vi skal ha åpent om vinteren. Det sier seg ikke selv at et slikt sommeridyll-sted har åpent om vinteren, men det blir fint med kontinuitet. Vi lager en god varm sjokolade, og det blir nok kjempekoselig her foran peisen.


Gjestene sier huset har blitt veldig fint og koselig, sier hun videre. Og det er mange som har en historie å fortelle.

– Et så gammelt hus har jo mye historie, noen kjente Anne Mette (tidligere driver, journ.anm.) og mange har sin flik av historien. Folk har et forhold til huset, gjestene snakker nok mer her enn de gjør på de fleste kaffebarene.

Og er man nysgjerrig på husets og omgivelsenes historie, er det bare å spørre betjeningen.

– De ansatte har fått opplæring i å drive kulturformidling, så her kan man få med seg historien bare ved å gå på kafé, sier Gravingen.

FØLES SOM HJEMME: Anne Gravingen forteller at de føler seg som hjemme i Hønse-Lovisas hus. Her sammen Sarah Huby, som til daglig blir å treffe i huset. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...