ANNONSE

Ap-politiker: Rart naboer ikke fikk komme med innspill

Voldsløkka, og presenteasjonen av festivalen på Oslo sommertids nettsider. (Skjermdump/fotomontasje)

Bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg i Bydel Sagene oppfordrer kommunen til å lytte til naboene før man gir tillatelse til en ny konsert neste år.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.06.2017 kl 10:00

ANNONSE

SAGENE: I november ble det kjent at Voldsløkka skal bli ny stor konsertarena, også som en erstatning for Valle Hovin.

– Med dette får Oslo en konsertarena som er stor nok til at Oslo igjen er med på det europeiske storbymarkedet, slik at de store artistene ikke drar forbi Oslo om sommeren, sa Peer Osmundsvaag, daglig leder i Atomic Soul, til Dagsavisen i november i fjor.

Snart er det klart for første konsertrunde. Lørdag 2. juli arrangeres Oslo Sommertid på Voldsløkka. Med populære Marcus & Marinus og Isac Elliot som trekkplaster for helgefestivalen, som retter seg mot et ungt publikum.

Misfornøyde naboer

Naboer har reagert sterkt på at de ikke har fått bli med i en høringsprosess i forbindelse med at nabolaget blir konsertarena.

– Her har dere verken gjort en god nok faglig vurdering eller involvert de berørte, skrev Jørgen Brun på vegne av beboere i Maridalsveien, til blant andre byrådene Lan Marie Berg (MDG) og Rina Mariann Hansen (Ap) ifølge Dagsavisen.

Brun sier videre til Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke at det var via en lapp i posten samme dag som konserten ble omtalt i media i fjor, at beboerne ble gjort kjent med arrangementet. Samtidig sendte han brevet til idretts- og kulturbyråden og miljøbyråden.

– Et brev til beboerne om disponering av området, tidsrammer, sikkerhet, transport, lyd med videre, hadde vært et klokt minimum. Men det viktigste her er at selve prosessen oppleves som svak. Hvis det planlegges konserter for titusenvis av folk rett ved boligene våre så er det vel hensiktsmessig å legge godt til rette med informasjon og dialog før man bestemmer seg? spør Brun.

Etterlyser mer aktiv forvaltning

Han fortsetter:

– Med mange tusen nye innbyggere og studie- og arbeidsplasser i nærområdet har vi de siste årene sett en økt og endret bruk av fellesarealer som Voldsløkka. Økt bruk er supert, men da trenger vi samtidig en mer aktiv forvaltning som følger med på endringene, og følger opp de reglene de selv har laget. Her har vi alle – beboere, bydelen, foreninger og andre brukere – et ansvar for å høre hverandre og samarbeide.

– Eksempelvis opplever vi som bor her også fra tid til annen store arrangementer med høy musikk og alkohol som varer utover kvelden. Er dette også ok, eller har vi et potensial for forbedring av dialog og forvaltning her? spør Brun videre.

BU-leder: – Rart

Bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap), tror det blir en flott konsert for små og stor fra hele Oslo.

– Og fint at vi får prøvd ut om Voldsløkka kan brukes som en konsertarena. Oslo trenger en nytt sted for store konserter, sier han.

Voldsløkka ligger i grenseland mellom både Bydel Sagene og Bydel Nordre Aker.

– Voldsløkka eies og driftes av Oslo kommune og jeg synes det er rart om naboer ikke er varslet og gitt mulighet til å komme med sine innspill. Jeg vil derfor oppfordre kommunen til å lytte til naboene før man gir ny tillatelse til en ny konsert neste år. Jeg vil også som BU-leder ta opp dette med byrådet for å sikre at naboene vil få mulighet til å uttale seg, sier Stoltenberg.

Han understreker viktigheten av at Voldsløkka først og fremst er et friområde, som skal kunne brukes av alle.

– Men det å bruke én dag i året til en konsert tror jeg vil gå helt flott.

Byråden: Naboene kan ikke kreve å bli hørt

Hans egen partifelle, byråd Rina Mariann Hansen, har også uttalt seg om saken.

– Jeg tror Oslo Sommertid på Voldsløkka blir et positivt tilskudd til byen. Dette gjennomføres av en stor og erfaren kulturentrepenør. Naboene har ikke krav på å bli tatt med på høring når kommunen leier ut, sier idretts- og kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) til Dagsavisen denne uka.

Setter kulturbydelen på kartet

Bydelsadministrasjonen i Sagene er også positive til arrangementet.

– Arrangementet mobiliserer mange frivillige krefter, og setter Sagene ytterligere på kartet som kulturbydelen. Arrangøren har hovedansvaret for kontakten med naboene, og vi har inntrykk av at dialogen er god. Alle henvendelsene bydelen har fått er videreformidlet til arrangøren.

– Bydelsoverlegen har gjort vurderinger rundt støy, og politiet har godkjent arrangementet. Det er et familiearrangement som skal være over ved 21-tiden, og det er kun en dag, sier Morten Nordlie, avdelingsdirektør folkehelse, kultur og barnevern i Bydel Sagene.

– Handler ikke om å si ja til én konsert

Beboer Jørgen Brun kommenterer til slutt.

– Dette handler ikke om å si ja til én konsert. Det handler om en grundig vurdering av om Voldsløkka passer til denne type arrangementer, eller om det faktisk er viktigere å ta vare på og videreutvikle løkkas egenart, som et mangfoldig område for idrett og uorganisert friluftsliv med lav terskel for alle, sier naboen til den store løkka.

LES OGSÅ: