Sagene Avis

Bare setter igjen søpla

– Etter bestilling fra Byrådsavdeling for miljø og samferdsel er Bymiljøetaten nå i ferd med å utarbeide en plan for samarbeid med bransjen, sier pressekontakten, om typisk byggeavfall som bare blir satt igjen ute.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2019 kl 15:48

TORSHOV: Leser har sendt inn flere bilder av typisk byggeavfall, satt igjen på gaten, på fortauet, og ved leiegårder, i gatene Agathe Grøndahls gate, Johan Svensens gate, Jolly kramer Johansens gate, og Åsengata. Noe av dette har ifølge leseren stått ute lenge.

– Økende problem

Sagene Avis har vært i kontakt med Rusken, som viser videre til Bymiljøetaten:

– Slike avfallssekker er et økende problem i byen. Sekkene kan kjøpes over disk, uten at den som kjøper registrerer seg og uten en henteavtale. Henting av sekken må bestilles separat, og vi ser at mange dessverre lar være å ta den kostnaden, sier pressekontakt Monica Thorud Olsen.

Hun forteller at dette i hovedsak dreier seg om byggeavfall, typisk fra oppussing av leiligheter:

– Sekkene blir plassert på fortauet, i veibanen eller andre arealer og etterlatt. Dette er problematisk, da det gjør at fortauene blir smale og lite fremkommelige for gående. I tillegg kan det være brannfarlig å plassere slike sekker inntil husvegger. Brann i en sekk med brennbart materiale vil lett utvikle seg til en bygningsbrann.

Samarbeid

Hun sier videre at det kan bli en endringer:

– Etter bestilling fra Byrådsavdeling for miljø og samferdsel er Bymiljøetaten nå i ferd med å utarbeide en plan for samarbeid med bransjen. I mange tilfeller vil det også være aktuelt å bruke politivedtekten §4-3 når det er snakk om umerkede sekker med «søppel». Gårdeier har ansvaret for å holde det rent og rydding på fortau, og kan ilegges miljøgebyr dersom søppelet ikke fjernes, sier Thorud Olsen videre.

Vil sekkene på bildene til denne saken, eventuelt bli fjernet av Bymiljøetaten?

– Det blir gjort konkrete vurderinger i hver enkelt sak som meldes inn til oss via Bymelding. Det kommer litt an på hvor de er plassert, og det kan være aktuelt å ilegge miljøgebyr for en del av disse.

Brannfare

Sagene Avis har også tidligere skrevet om problemet med byggeavfall og brannfare.

– Folk tenker kanskje ikke på at slikt avfall som plasseres utenfor døra i nær tilknytning til boliger er svært brannfarlig. Tar dette fyr, kanskje ved at noen kaster en sigarett, kan det fort spre seg til leilighetene, sa informasjonssjef i Brann-og redningsetaten, Lars Magne Hovtun, i saken fra november 2017.

Videre nevnte Brann- og redningsetaten følgende:

– Vi er opptatt av at publikum selv utøver en viss indrejustis i sine borettslag og sameier, slik at de som benytter seg av slike avfallssekker avklarer dette med sine omgivelser. Det er mange tilfeller hvor slike sekker kun er til sjenanse og irritasjon. I slike tilfeller er det leverandør av avfallssekken eller Bymiljøetaten, hvis sekken står på offentlig grunn, som er rette instans å kontakte. Vi har mange forskjellige oppdrag, rundt 14.000 i året i hovedstaden, men rene vaktmestere er vi jo ikke.

I samme sak var også lokalavisa i kontakt med Isekk AS, som er en av flere leverandører av slike sekker. Styrelederen mente at det kan være vanskelig å gjøre sekkene sporbare:


– Man kan ikke nødvendigvis sammenligne en container og en sekk da det er to forskjellige produkter. Sekker selges flere steder, på nett, i butikker, bensinstasjoner og så videre, og det finnes mange forskjellige leverandører av sekker på markedet, ikke bare disse omtalte gule fra Isekk. Det jo uansett den enkeltes ansvar å rydde opp etter seg.

Han opplyste også at kunder kan bestille henting av avfallet.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...